Vastgoedplatform

Nieuws België - Gepost op vrijdag, maart 12, 2010 16:42 - Geen reacties

Bouwvergunning Gents Sarma-complex vernietigd

12
mrt2010

De deputatie van de provincie Oost-Vlaanderen heeft de bouwvergunning voor het Sarma-complex op de Gentse Korenmarkt vernietigd. Vijf partijen, onder wie omwonenden en handelaars van de Hoogpoort, halen daarmee hun slag thuis.

De vastgoedgroep Redevco wil het oude Sarma-complex, op de hoek van de Donkersteeg en de Korenmarkt, verbouwen. In het nieuwe winkelcentrum zou onder meer een vestiging van elektrogigant Saturn ondergebracht worden. De projectontwikkelaar plande een laad- en loskaai in de Hoogpoort. Een woning zou gesloopt worden en vervangen door een nieuwbouw om de vrachtwagens te lossen.

“De vergunning zoals ze nu voorligt, kunnen we niet goedkeuren omdat vooral de last van de Korenmarkt quasi uitsluitend verlegd wordt naar de Hoogpoort”, zegt gedeputeerde Hilde Bruggeman. Ze benadrukt dat er vooral problemen zijn op vlak van mobiliteit en het veranderende stadszicht.

Gedelegeerd bestuurder Marc Van Heddeghem van Redevco Belgium reageert zeer ontgoocheld. Redevco kan nu nog beroep aantekenen bij de Raad voor Vergunningsbetwistingen of een nieuwe bouwaanvraag indienen bij de stad Gent.

Bron: De RedactieReacties plaatsen is niet mogelijk.

Sponsors

Nieuws België - dec 27, 2012 16:11 - 4 Reacties

Vastgoedconsument beter beschermd in 2013

Meer In Nieuws België


Nieuws Nederland - apr 8, 2011 15:44 - 0 Reacties

Woningprijzen in Nederland blijven dalen

Meer In Nieuws Nederland


Nieuws Europa en Wereld - sep 5, 2012 10:59 - 0 Reacties

UGL gebruikt nieuwe merknaam voor vastgoeddiensten

Meer In Nieuws Europa en Wereld