Vastgoedplatform

Nieuws België - Gepost op donderdag, juni 17, 2010 17:01 - Geen reacties

GO! lanceert project voor duurzame scholenbouw

17
jun2010

Het GO! Gemeenschapsonderwijs en het Agentschap voor Infrastructuur in het Onderwijs (AGIOn) hebben donderdag een nieuw instrument voor duurzame scholenbouw voorgesteld.

De publicatie getiteld “Naar een inspirerende leefomgeving” moet helpen om de school van de toekomst te bouwen. Het instrument is opgebouwd rond tien grote thema’s en vraagstellingen waarin de essentie van bouwen en wonen ligt. Zo wordt er onder
andere een antwoord gegeven op vragen als “Staat de school op de juiste plaats?” en “Bouwen we een energiezuinige school?”.

GO! en AGIOn willen van een nieuw schoolgebouw meer maken dan een plaats waar leerlingen veilig verblijven. Alle toekomstige projecten moeten een voorbeeld zijn van kwaliteitsvolle architectuur die inspireert tot leren. Groene campussen en milieuvriendelijke  voorzieningen staan hoog op het verlanglijstje, zo luidt het in een  persbericht.

“Dit instrument is baanbrekend binnen onderwijs en in het  realiseren van de school van de toekomst. De school van de toekomst is een open en duurzame school, met een multifunctioneel karakter en ingebed in de samenleving. Ze is meer dan een school alleen maar ook een ontmoetingsplaats voor de hele buurt”, aldus Raymonda Verdyck, afgevaardigd bestuurder van het GO!.

Het GO! en AGIOn ontwikkelden het instrument en zullen het  gebruiken voor alle komende bouwprojecten. “Naar een inspirerende leeromgeving” wordt uitgegeven door Politeia en kost 48 euro per exemplaar.

Bron: TrendsReacties plaatsen is niet mogelijk.

Sponsors

Nieuws België - dec 27, 2012 16:11 - 4 Reacties

Vastgoedconsument beter beschermd in 2013

Meer In Nieuws België


Nieuws Nederland - apr 8, 2011 15:44 - 0 Reacties

Woningprijzen in Nederland blijven dalen

Meer In Nieuws Nederland


Nieuws Europa en Wereld - sep 5, 2012 10:59 - 0 Reacties

UGL gebruikt nieuwe merknaam voor vastgoeddiensten

Meer In Nieuws Europa en Wereld