Vastgoedplatform

Nieuws Nederland - Gepost op zaterdag, juli 25, 2009 16:27 - Geen reacties

Boer Hartog Hooft slankt af

25
jul2009

De Amsterdamse makelaar Boer Hartog Hooft stoot zijn activiteiten op de woningmarkt af en gaat verder als bedrijfsmakelaar.

Zeven van de veertig medewerkers gaan mee naar makelaar Hypodomus, het bedrijf dat de woningmarktactiviteiten overneemt van Boer Hartog Hooft. De transactie gaat in op 1 augustus; dan gaat het totale woningaanbod naar Hypodomus, dat in Amsterdam een winkel heeft in Buitenveldert.

Volgens Eric Annaert, directeur makelaardij bij Boer Hartog Hooft, heeft de verkoop te maken met de terugval van de Amsterdamse woningmarkt, die een gevolg is van de economische crisis.

“De woningmarkt ligt helemaal stil, er is sprake van een terugval van zestig procent. Dat zet onze winstgevendheid onder druk. Dus moeten wij kijken wat dat betekent voor onze continuïteit,” zegt hij. De makelaar wil niet wachten op herstel van de woningmarkt als straks de economie weer aantrekt. “De vraag is hoe lang dit duurt en hoe de markt zich ontwikkelt.”

Annaert zegt dat het onderdeel dat zich bezig hield met woningen ‘nog niet’ in de problemen zat. Wel is het aantal werknemers afgenomen. Begin dit jaar werkten er nog veertien mensen op de afdeling, nu zijn daarvan nog zeven over. Die stappen allemaal over naar Hypodomus, een landelijke franchiseorganisatie. De woningmakelaardij was goed voor 25 tot dertig procent van de totale omzet van Boer Hartog Hooft. Annaert wil de overnamesom niet bekendmaken.

Boer Hartog Hooft gaat verder als bedrijfsmakelaar. De markt voor kantoorpanden heeft ook last van de recessie, maar de terugval is veel minder heftig dan op de woningmarkt, zegt Annaert. “Op de zakelijke markt doen wij ook taxaties en advisering. Maar er zijn ook nog transacties. Door de recessie krimpen veel bedrijven in en die moeten iets doen met hun kantoorpand.”

Bron: ParoolReacties plaatsen is niet mogelijk.

Sponsors

Nieuws België - dec 27, 2012 16:11 - 4 Reacties

Vastgoedconsument beter beschermd in 2013

Meer In Nieuws België


Nieuws Nederland - apr 8, 2011 15:44 - 0 Reacties

Woningprijzen in Nederland blijven dalen

Meer In Nieuws Nederland


Nieuws Europa en Wereld - sep 5, 2012 10:59 - 0 Reacties

UGL gebruikt nieuwe merknaam voor vastgoeddiensten

Meer In Nieuws Europa en Wereld