Vastgoedplatform

Nieuws Nederland - Gepost op maandag, juli 27, 2009 16:49 - Geen reacties

Inkomensgrens voor huren

27
jul2009

Gezinnen die minder dan 20.000 euro bruto per jaar verdienen, komen niet in aanmerking voor een huurhuis in de Capelse straten Reigerlaan, Uiverstraat en de Meeuwensingel.
Deze maatregel heeft woningcorporatie Com.Wonen met de gemeente Capelle genomen om controle te houden op toekomstige bewoners van de wijk.

De maatregel is genomen na overleg met een groep bewoners die hun wijk volgens eigen zeggen de laatste twee jaar achteruit zien gaan. Rotzooi op straat, geluidsoverlast en intimidaties van buurtgenoten. In de wijk is een groot verloop van huurders. De huizen (wijk 747) zijn gebouwd in de groeiperiode van Capelle aan den IJssel. Veel huurders komen op een leeftijd dat ze hun huis verruilwn voor een verzorgingshuis.

Volgens woordvoerder Jan-Willem Heijkoop van Com.Wonen wil de maatregel niet zeggen dat mensen die onder die inkomensgrens zitten voor overlast zorgen in de wijk. ,,Nee, natuurlijk is dat niet zo. Maar van de nieuwe huurders weten we nu in ieder geval wel dat ze een vast inkomen hebben dat ook bij de belastingdienst bekend is,’’ zegt hij. ,,Die huurders hebben een normaal dag- en nachtritme.’’

Volgens Heijkoop komt het vaker voor dat woningcorporaties de huisvesting op deze manier labellen. ,,Daar is Com.Wonen niet de enige in.’’ Hij kan niet zeggen hoelang het inkomen van een gezin een selecetiemiddel blijft om in aanmerking te komen voor een huurhuis in een deel van de Capelse vogelwijk.

In september volgt er weer een overleg tussen de klankbordgroep bewoners, Com.Wonen en de gemeente Capelle. ,,Dan gaan we het volledige plan van aanpak bespreken,’’ weet Heijkoop. ,,Dan zal ook het groenonderhoud in de wijk aan bod komen.’’

Com.Wonen stelde eerder al een zogenaamde wijkbeheerder aan voor deze buurt. De bewoners kunnen daar hun kijk op de eigen wijk kwijt.

Bron: AD.nlReacties plaatsen is niet mogelijk.

Sponsors

Nieuws België - dec 27, 2012 16:11 - 4 Reacties

Vastgoedconsument beter beschermd in 2013

Meer In Nieuws België


Nieuws Nederland - apr 8, 2011 15:44 - 0 Reacties

Woningprijzen in Nederland blijven dalen

Meer In Nieuws Nederland


Nieuws Europa en Wereld - sep 5, 2012 10:59 - 0 Reacties

UGL gebruikt nieuwe merknaam voor vastgoeddiensten

Meer In Nieuws Europa en Wereld