Vastgoedplatform

Nieuws België - Gepost op vrijdag, maart 2, 2012 10:11 - 1 Reactie

Bespaar energie, isoleer uw ramen

02
mrt2012

Wist u dat ramen gemiddeld verantwoordelijk zijn voor twintig procent van het energieverlies in een huis? (1) Slecht isolerende ramen zorgen voor een blijvend hoge energierekening. Met de stijgende energieprijzen, zorgt een investering in goede isolatie voor grote besparingen in de toekomst. Hoog tijd dus om uw ramen te isoleren!

Hoe wordt isolatie gemeten?
De mate van isolatie van uw ramen wordt gemeten door middel van de U-waarde. De Uwaarde geeft aan hoeveel warmte er per vierkante meter en per graad temperatuurverschil verloren gaat. Hoe lager de U-waarde van een materiaal, hoe minder warmte, en dus energie er verloren gaat.

Een combinatie van glas en raamprofiel
De U-waarde van een raam is een combinatie van de U-waarde van het glas en de U-waarde van het raamprofiel. Alhoewel het glasoppervlak het belangrijkste element is, speelt de isolatiewaarde van de raamprofielen ook zeker mee. Ook al heb je een goed isolerend glas, wanneer je een slecht isolerend raamprofiel hebt, haalt dit de gehele waarde van de isolatie van je venster naar beneden.

Kies voor goed isolerende glazen én raamprofielen
Het is aan te raden te kiezen voor goed isolerend raam van bij voorkeur hoogrendementsglas. Daarnaast moet u letten op de U-waarde van uw raamprofielen. Hoe lager de waarde, hoe beter de raamprofielen isoleren.

Schüco Aluminium heeft verschillende typen ramen, van een basis raamprofiel (AWS 60), tot aluminium raamprofielen die beschikken over de beste isolatie op passiefhuisniveau. Schüco kan u helpen om de totale isolatiewaarde van het glas en raamprofiel te berekenen. Neem gerust contact op met Schüco Aluminium voor een vrijblijvend advies.

(1) Bron: Cedubo, “Gooi geen energie door ramen en deuren1 Comment

You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. Both comments and pings are currently closed.

Karel
mrt 2, 2012 10:14

Waar kan ik terecht voor meer info hieromtrent?

Sponsors

Nieuws België - dec 27, 2012 16:11 - 4 Reacties

Vastgoedconsument beter beschermd in 2013

Meer In Nieuws België


Nieuws Nederland - apr 8, 2011 15:44 - 0 Reacties

Woningprijzen in Nederland blijven dalen

Meer In Nieuws Nederland


Nieuws Europa en Wereld - sep 5, 2012 10:59 - 0 Reacties

UGL gebruikt nieuwe merknaam voor vastgoeddiensten

Meer In Nieuws Europa en Wereld