Vastgoedplatform

Nieuws België - Gepost op maandag, maart 12, 2012 10:51 - 1 Reactie

Bostoen ontvangt Eco Award van staatssecretaris Wathelet

Tags:
12
mrt2012

Op vrijdag 2 maart heeft Melchior Wathelet, staatssecretaris voor Leefmilieu, Energie en Mobiliteit, de Eco Award uitgereikt op BATIBOUW. Dit is dé prijs voor de onderneming die op BATIBOUW het meest milieuvriendelijke product voorstelt of de meest opvallende nieuwe ecologische productiemethode hanteert.

Dit jaar gaat de prijs naar Bostoen. Deze bouwfirma heeft in 2009 beslist om enkel nog passiefhuizen te bouwen. Omdat op deze manier het passiefhuisconcept betaalbaar wordt, vindt de jury dat dit bedrijf het verdient om in de kijker te staan. Vooral de grote aandacht die ze schenken aan de kwaliteit van de lucht binnenshuis, met een doordacht ontwerp van ventilatiekanalen en filters, en dit zonder geluidshinder, overtuigde de jury.

Stephan Bostoen, CEO van Bostoen Group: “We zien een duidelijke doorbraak in het aantal particuliere bouwaanvragen voor passiefhuizen. Met deze Eco Award krijgen we ook vanuit de sector de bevestiging dat passief de enige bouwmethode is voor de toekomst. Bostoen investeert al jaren zwaar in onderzoek naar de technieken voor passieve nieuwbouw- en energiezuinige vernieuwbouwactiviteit. Ons passief bouwproces is hierdoor geoptimaliseerd, gecontroleerd en zelfs gecertificeerd. We kunnen daarom op grote schaal gecertificeerde passiefhuizen tegen betaalbare prijzen aanbieden.”

De Eco Award beloont sinds 2005 jaarlijks een bouwbedrijf dat zich inzet voor het leefmilieu. De criteria beperken zich niet alleen tot duurzaamheid, energie- en waterbesparing en de beperking van gevaarlijke stoffen, maar ook de impact op de gezondheid van de mens wordt in rekening gebracht. Een professionele jury – onder toezicht van het Directoraat-generaal Leefmilieu van de Federale Overheidsdienst Volksgezondheid, Veiligheid van de Voedselketen en Leefmilieu – kiest de winnaar. De jury bestond dit jaar uit de Bond Beter Leefmilieu Vlaanderen, de Bouwunie, het Wetenschappelijk en Technisch Centrum voor het Bouwbedrijf, en het Passiefhuis Platform.

Bron: Bostoen1 Comment

You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. Both comments and pings are currently closed.

Hendrik Nelde
mrt 28, 2012 9:58

De Gentse firma Bostoen gaat vernieuwend te werk op verschillende vlakken. Ze bestaan reeds lang, en her- denken hun werkwijze, dit verdiende een pluim!

Sponsors

Nieuws België - dec 27, 2012 16:11 - 4 Reacties

Vastgoedconsument beter beschermd in 2013

Meer In Nieuws België


Nieuws Nederland - apr 8, 2011 15:44 - 0 Reacties

Woningprijzen in Nederland blijven dalen

Meer In Nieuws Nederland


Nieuws Europa en Wereld - sep 5, 2012 10:59 - 0 Reacties

UGL gebruikt nieuwe merknaam voor vastgoeddiensten

Meer In Nieuws Europa en Wereld