Vastgoedplatform

Nieuws België - Gepost op woensdag, juni 29, 2011 9:52 - Geen reacties

Antwerpse parkeergarages beste vastgoedinvestering van Europa

29
jun2011

Een belegging in parkeergarages is de meest stabiele vastgoedinvestering. Dat blijkt uit een Europees onderzoek van het Nederlandse vastgoedbedrijf Bouwfonds REIM.

“In dit segment is de verwachte groei het grootst in België, zeker Antwerpen en Luik”, aldus Léon Muller, hoofd onderzoek en beleggingsstrategie op de website van Bouwfonds REIM. “Het zijn drukbevolkte plaatsen, waar de tarieven naar Europese normen nog relatief laag liggen. Er is dus nog een marge om te stijgen. Zeker parkings rond winkelstraten of stations zijn ideaal.”

Het onderzoek bestudeerde de prestaties van vastgoed in 2004-2009. Voor de eigen parkeergarages berekende Bouwfonds REIM een rendement van 10,86 procent rendement per jaar. “De vraag naar parkeerplaatsen in Nederland, maar ook daarbuiten, stijgt sterk”, aldus Muller. “In stadscentra wordt de openbare ruimte schaarser. De groei van de bevolking en de toename van het aantal huishoudens dragen bij tot een verdere stijging van het aantal auto’s. Het beperkende parkeerbeleid van veel lokale overheden voert deze druk nog eens extra op.”

Bron: TrendsReacties plaatsen is niet mogelijk.

Sponsors

Nieuws België - dec 27, 2012 16:11 - 4 Reacties

Vastgoedconsument beter beschermd in 2013

Meer In Nieuws België


Nieuws Nederland - apr 8, 2011 15:44 - 0 Reacties

Woningprijzen in Nederland blijven dalen

Meer In Nieuws Nederland


Nieuws Europa en Wereld - sep 5, 2012 10:59 - 0 Reacties

UGL gebruikt nieuwe merknaam voor vastgoeddiensten

Meer In Nieuws Europa en Wereld