Vastgoedplatform

Nieuws België - Gepost op woensdag, juni 29, 2011 20:08 - Geen reacties

Bouwsector telt 80 procent meer openstaande vacatures

29
jun2011

Momenteel zijn er 80 procent meer openstaande vacatures voor bouwarbeiders dan in 2010. Tegelijk is het aantal werkzoekende bouwarbeiders in vergelijking met vorig jaar met 14 procent gedaald, meldt de Vlaamse Confederatie Bouw (VCB).

Volgens de meest recente cijfers van mei zijn er in Vlaanderen 5 procent of ongeveer 5.000 meer bouwarbeiders tewerkgesteld dan in 2010.

“Er is volop werk in de bouw, een sector die intussen is uitgebreid met tal van nieuwe milieu- en energieactiviteiten”, stelt de VCB. Deze cijfers hebben enkel betrekking op bouwarbeiders. Maar de VCB weet dat er tegelijk in de sector een groeiende nood bestaat aan technisch geschoold middenkader, met name aan onder meer werfvoorbereiders, werfleiders en calculatoren. “De sector heeft niet alleen nood aan afgestudeerden uit het secundair onderwijs, maar ook aan hoger geschoolden.”

De tewerkstelling in de Vlaamse bouw heeft de laatste jaren weinig te lijden gehad onder de crisis en is relatief stabiel gebleven. “Op dit ogenblik stellen wij zelfs een forse stijging van het aantal werknemers in de sector vast. Naast traditionele bouwberoepen, zoals metselaars, vloerders en dakdekkers, zijn in de bouw tal van nieuwe beroepen opgekomen, zoals bodemsaneerders en installateurs van hernieuwbare energie”, luidt het.

Bron: TrendsReacties plaatsen is niet mogelijk.

Sponsors

Nieuws België - dec 27, 2012 16:11 - 4 Reacties

Vastgoedconsument beter beschermd in 2013

Meer In Nieuws België


Nieuws Nederland - apr 8, 2011 15:44 - 0 Reacties

Woningprijzen in Nederland blijven dalen

Meer In Nieuws Nederland


Nieuws Europa en Wereld - sep 5, 2012 10:59 - 0 Reacties

UGL gebruikt nieuwe merknaam voor vastgoeddiensten

Meer In Nieuws Europa en Wereld