Vastgoedplatform

Nieuws Nederland - Gepost op vrijdag, februari 12, 2010 19:01 - Geen reacties

Amsterdam daalt fors op Europese vastgoedmarkt

12
feb2010

Beleggers in de vastgoedmarkt laten Amsterdam steeds vaker links liggen. Ze kiezen bij voorkeur voor markten met veel vraag en aanbod, om te waarborgen dat ze hun panden ook weer vrij gunstig van de hand kunnen doen.

Dat meldt real estate-leader Jeroen Elink Schuurman van PricewaterhouseCoopers, dat samen met het Urban Land Institute circa 600 spelers uit het vastgoed sprak in Europa. Sinds 2009 daalde Amsterdam van de zevende naar de vijftiende positie, voor acquisities van de elfde naar de achttiende en voor ontwikkelingen van de dertiende naar de negentiende. München, Hamburg en Berlijn gelden als meest veelbelovende steden voor investeringen in vastgoed. `Beleggers zien Duitsland en Parijs als stabielere economieën`, aldus Elink Schuurman.

Het verwerven van vreemd vermogen blijkt een groot probleem. Omdat de waarde van banken niet meer in verhouding is, kiezen banken ervoor hun panden niet te verkopen. Ze vrezen anders miljoenen euro`s te moeten afboeken. De Europese kantorenmarkt ontwikkelt zich dit jaar tot een kopersmarkt. Volgens Elink Schuurman kiezen investeerders voor de kwaliteit van gebouwen, locaties en huurders.

Bron: bouwenwonen.netReacties plaatsen is niet mogelijk.

Sponsors

Nieuws België - dec 27, 2012 16:11 - 4 Reacties

Vastgoedconsument beter beschermd in 2013

Meer In Nieuws België


Nieuws Nederland - apr 8, 2011 15:44 - 0 Reacties

Woningprijzen in Nederland blijven dalen

Meer In Nieuws Nederland


Nieuws Europa en Wereld - sep 5, 2012 10:59 - 0 Reacties

UGL gebruikt nieuwe merknaam voor vastgoeddiensten

Meer In Nieuws Europa en Wereld