Vastgoedplatform

Nieuws Nederland - Gepost op vrijdag, februari 12, 2010 19:03 - Geen reacties

Veel makelaars kiezen voor franchising

12
feb2010

Veel makelaars kiezen er voor actief te zijn onder de vlag van een franchiseformule. De makelaars zien in een franchiseformule veel voordelen. Dit geldt met name voor startende makelaars, omdat zij binnen een franchise kunnen profiteren van de ervaring van de franchisegever, begeleid worden en lagere startkosten hebben. Bovendien kan een startende makelaar zich onder de paraplu van een al bekende formule meteen profileren. Er is al een huisstijl en met drukwerk en brochures. De startende makelaar hoeft daar dan niet meer in te investeren.

Franchising is echter niet alleen geschikt voor startende makelaars. Ook makelaars die al langer actief zijn en zelf meerdere vestigingen hebben, hebben baat bij een franchiseformule. De franchise stelt ze in staat de marketing beter te stroomlijnen. Ook zorgt franchising voor een duidelijker onderscheid van de concurrentie.

Voor een makelaar is het wel lastig kiezen uit het volledige franchiseaanbod. De cultuur en het gevoel bij een bepaalde franchiseorganisatie blijken dan ook vaak de doorslag te geven. Wel zitten er ook nadelen aan franchising. Zo moet de makelaar zich schikken naar de regels van het moederbedrijf, zoals verplicht meedoen aan landelijke acties.

Bron: bouwenwonen.netReacties plaatsen is niet mogelijk.

Sponsors

Nieuws België - dec 27, 2012 16:11 - 4 Reacties

Vastgoedconsument beter beschermd in 2013

Meer In Nieuws België


Nieuws Nederland - apr 8, 2011 15:44 - 0 Reacties

Woningprijzen in Nederland blijven dalen

Meer In Nieuws Nederland


Nieuws Europa en Wereld - sep 5, 2012 10:59 - 0 Reacties

UGL gebruikt nieuwe merknaam voor vastgoeddiensten

Meer In Nieuws Europa en Wereld