Vastgoedplatform

Nieuws België - Gepost op vrijdag, mei 28, 2010 0:00 - Geen reacties

Aantal onbewoonbare huurwoningen neemt toe

28
mei2010

De Vlaamse Wooninspectie vindt steeds meer onbewoonbare huurwoningen, vorig jaar tot een derde meer dan in 2008. Dat blijkt uit het jaarverslag van de Commissie Wonen van het Vlaams Parlement. In totaal werden in bijna 800 panden inbreuken vastgesteld. Vaak gaat het om gevaarlijke elektrische- of verwarmingsinstallaties en zelfs grote stabiliteitsproblemen. De ergste krotten zitten bij de verhuur van aparte kamers zonder eigen keuken of badkamer.

“We merken dat de onbewoonbare woningen vooral gehuurd worden door mensen die het sowieso al niet breed hebben. Bovendien beslissen de verhuurders vaak eenzijdig om de huur te verhogen. Ze weten dat de bewoners nergens anders heen kunnen”, zegt Tom Vandromme van de Vlaamse Wooninspectie. Vooral de huisvesting van seizoensarbeiders is problematisch, blijkt uit het rapport.

Vlaams minister van Wonen en Stedenbeleid Freya Van den Bossche (SP.A) wil eigenaars voortaan al kunnen bestraffen als die krotten op de markt brengen en niet pas als er al huurders in wonen.

Van den Bossche schaart zich ook achter de suggesties van de Commissie Wonen om controles en hercontroles van woningen betalend te maken voor de verhuurder. Tot slot moeten steden en gemeenten die meer verantwoordelijkheid willen opnemen, door bijvoorbeeld zelf wooncertificaten uit te reiken, dat ook kunnen doen.

Bron: bouwenwonen.netReacties plaatsen is niet mogelijk.

Sponsors

Nieuws België - dec 27, 2012 16:11 - 4 Reacties

Vastgoedconsument beter beschermd in 2013

Meer In Nieuws België


Nieuws Nederland - apr 8, 2011 15:44 - 0 Reacties

Woningprijzen in Nederland blijven dalen

Meer In Nieuws Nederland


Nieuws Europa en Wereld - sep 5, 2012 10:59 - 0 Reacties

UGL gebruikt nieuwe merknaam voor vastgoeddiensten

Meer In Nieuws Europa en Wereld