Vastgoedplatform

Nieuws België - Gepost op donderdag, mei 27, 2010 23:58 - Geen reacties

Group Bernaerts ontvouwt plannen van European Market City

27
mei2010

Gisteren presenteerde Group Bernaerts zijn ambitieuze bouwplannen voor één van de grootste projecten van de komende jaren in België, nl. de bouw van het complex dat European Market City wordt gedoopt en de functie van handelscentrum voor professionelen zal vervullen. Dankzij het hypermoderne architectuurconcept zal het complex met zijn 400 meter lengte tot een echt landschapsbaken uitgroeien langs de A12 in Willebroek. European Market City moet de internationale referentieplaats bij uitstek worden waar professionals van over de ganse wereld elkaar ontmoeten om ideeën uit te wisselen, nieuwe producten te lanceren en om zaken te doen. Het project vertegenwoordigt een geschatte marktwaarde van 500 miljoen Euro en heeft een potentieel om 1300 directe arbeidsplaatsen te kunnen creëren tegen 2012. De feestelijke opening is gepland in januari 2012.

Een unieke handelsplaats voor professionals

Gelegen in de gouden logistieke driehoek tussen Brussel, Antwerpen en moet European Market City de handelsplaats worden waar professionele aankopers, agenten en producenten van over de hele wereld elkaar zullen ontmoeten. Tot 800 exposanten, actief in meer dan 20 handelscategorieën (mode en decoratie maar ook elektronica, bloemen, voeding, etc.), zullen hun producten en diensten kunnen aanbieden onder één en hetzelfde dak. European Market City biedt alles wat een stad in de 21ste eeuw te bieden heeft zo zullen er verschillende coffee-corners zijn, personeelrestaurants en een zakenrestaurant, tijdelijke expositieruimte voor evenementen, een business center, tijdelijke opslagmogelijkheden maar ook een postkantoor en supermarkt.

Het idee voor het unieke B2B-concept van European Market City ontstond uit veelvuldige contacten met potentiële binnen- en buitenlandse klanten waaronder producenten, groothandelaars, distributeurs en organisaties. Louter op basis van deze gesprekken zijn er al opties genomen voor 20.000 m² van de in totaal 200.000 m² handelsoppervlakte. Klanten van European Market City zullen daarbij hun handelsruimte kunnen huren of kopen waarbij de prijs zal variëren naargelang de grootte van de stand en de ligging in het gebouw. De klant van European Market City boekt een meerwaarde dankzij de uitstekende bereikbaarheid via de weg, de luchthavens of het openbaar vervoer, een hypermodern gebouw met 3000 parkeerplaatsen, een uiterst gevarieerd aanbod aan services en een professioneel management dat zorgt voor een constante instroom van bezoekers. “Ons onderzoek bij potentiële klanten heeft aangetoond dat er een duidelijke vraag is om een brede waaier van categorieën aan te bieden onder hetzelfde dak gecombineerd met een uitgebreid programma aan tijdelijke activiteiten. Zo zal European Market City echt tot leven komen met een continue stroom van bezoekers”, benadrukt Guido Bernaerts, CEO van Group Bernaerts. De tijdelijke expositieruimte van 5.000 tot 20.000 m² biedt daarbij een uniek platform om modeshows, vakbeurzen, productlanceringen of tentoonstellingen te organiseren.

De culinaire faam van België zal tenslotte garant staan om onder ideale omstandigheden zaken te kunnen doen. Het geplande zakenrestaurant zal op de 13e verdieping van één van de twee torens ingericht worden. Momenteel worden de eerste contacten gelegd met verschillende topchefs uit binnen- en buitenland om het gastronomisch concept uit te werken.

Een unieke samenwerking tussen overheid en privé

Het project kan worden gerealiseerd dankzij de vruchtbare samenwerking van de Group Bernaerts met Gemeente Willebroek, de Provinciale Ontwikkelingsmaatschappij (POM) Antwerpen, Waterwegen en Zeekanaal NV, de Vlaamse regering en OVAM. “De goede samenwerking heeft niet alleen geleid tot een grondige afhandeling van de nodige administratieve procedures maar tevens ook voor garanties gezorgd voor de lokale gemeenschap”, zegt Guido Bernaerts. “Dankzij nieuwe op- en afritten is de mobiliteit verbeterd terwijl de verkeersdrukte in de omliggende woonzones duidelijk afnam, de vervuilde terreinen waarop het complex gebouwd wordt, zijn gesaneerd en de herhaalde wateroverlast rondom de A12 wordt aangepakt”, vult Bernaerts nog aan.

Een strategisch gelegen en unieke locatie

De keuze voor de locatie is gebaseerd op de centrale ligging van Willebroek tussen Brussel, Antwerpen en Gent, op de voortreffelijke bereikbaarheid met openbaar vervoer én de wagen, op de beschikbaarheid van een terrein waarop een complex kan gebouwd worden dat de juiste uitstraling meekrijgt en op de aangename werkomgeving buiten de grote agglomeraties. “De provincie Antwerpen beschikt met haar haven, haar strategische ligging, haar uitstekend opgeleide werkkrachten en haar attractieve ‘way of life’ over heel wat troeven om buitenlandse handel aan te trekken”, weet Koen Helsen als voorzitter van POM Antwerpen. Deze overheidsorganisatie is trouwens uitstekend geplaatst om de investeringspromotie rond het project mee te ondersteunen op lokaal en internationaal vlak. “European Market City zal ook een sterke economische impuls geven aan onze regio, niet alleen omwille van de grootte van de investeringen maar tevens door de creatie van naar schatting 1.300 directe nieuwe jobs en nog een onbekend aantal indirecte arbeidsplaatsen”, benadrukt Helsen nog.

Een unieke projectplanning

De infrastructuurwerken zijn ondertussen gestart, de oprit aan de A12 is in gebruik en de afrit zal begin juli klaar zijn. De gronden zijn volledig gesaneerd en de bouwwerken starten nog voor het einde van dit jaar. Klanten kunnen hun expositieruimtes beginnen inrichten vanaf september 2011. Het gebouw en de omgeving zullen opgeleverd worden tegen eind 2011 om feestelijk te openen begin 2012.

Bron: bouwenwonen.netReacties plaatsen is niet mogelijk.

Sponsors

Nieuws België - dec 27, 2012 16:11 - 4 Reacties

Vastgoedconsument beter beschermd in 2013

Meer In Nieuws België


Nieuws Nederland - apr 8, 2011 15:44 - 0 Reacties

Woningprijzen in Nederland blijven dalen

Meer In Nieuws Nederland


Nieuws Europa en Wereld - sep 5, 2012 10:59 - 0 Reacties

UGL gebruikt nieuwe merknaam voor vastgoeddiensten

Meer In Nieuws Europa en Wereld