Vastgoedplatform

Nieuws België - Gepost op vrijdag, april 29, 2011 20:19 - Geen reacties

Woningprijs in gemeente hangt even hard samen met koopkracht als bereikbaarheid

29
apr2011

Mobiliteit speelt een steeds grotere rol in de keuze van de woning die we kopen. Dat blijkt uit onderzoek van Netto/De Tijd, en wordt bevestigd door experts in de Vastgoedgids 2011.

De woningprijzen in een gemeente hangen even hard samen met de bereikbaarheid als met de koopkracht van de inwoners, met uitsluiting van de kustgemeenten. De mobiliteitsindex is gebaseerd op objectieve criteria als afstand tot snelwegen en frequentie van het openbaar vervoer. De prijzen van gemeenten aan autowegen liggen hoger dan elders.

Vastgoed in Leuven lijkt eerder normaal geprijsd, op basis van zijn mobiliteitsscore die vooral hoog is door trein en bus. Antwerpen, Gent en in het bijzonder Mechelen blijken relatief goedkoop. Knokke-Heist en Brasschaat ogen waanzinnig duur. Hun exclusiviteit doet de beperkte bereikbaarheid vergeten.

Mechelen
Het belang van mobiliteit wordt volgens Netto/De Tijd geïllustreerd door Mechelen. De prijzen van huizen en appartementen zijn er in vijf jaar tijd respectievelijk gemiddeld 43 procent en 44,5 procent gestegen. Dat is voor woonhuizen 9,5 procentpunten meer dan het gemiddelde voor heel Vlaanderen. Voor appartementen doet Mechelen het zelfs 9,9 procentpunten beter dan Vlaanderen.

De ligging van Mechelen, tussen Brussel en Antwerpen en vlak bij twee autosnelwegen, is daar zeker niet vreemd aan. Met een mobiliteitsindex van 80,25 procent staat Mechelen in de top tien in Vlaanderen voor bereikbaarheid. Het fileleed is er bovendien lager dan voor Antwerpen, Gent en Leuven.

Bron: Het Laatste NieuwsReacties plaatsen is niet mogelijk.

Sponsors

Nieuws België - dec 27, 2012 16:11 - 4 Reacties

Vastgoedconsument beter beschermd in 2013

Meer In Nieuws België


Nieuws Nederland - apr 8, 2011 15:44 - 0 Reacties

Woningprijzen in Nederland blijven dalen

Meer In Nieuws Nederland


Nieuws Europa en Wereld - sep 5, 2012 10:59 - 0 Reacties

UGL gebruikt nieuwe merknaam voor vastgoeddiensten

Meer In Nieuws Europa en Wereld