Vastgoedplatform

Nieuws België - Gepost op donderdag, maart 18, 2010 17:07 - Geen reacties

2010 wordt positief vastgoedjaar

18
mrt2010

Vincent Querton, gedelegeerd bestuurder van de vastgoedmakelaar Jones Lang Lasalle, klinkt zelfverzekerd als we hem treffen in de tent op de Croisette in Cannes, waar de vastgoedbeurs Mipim plaatsvindt. “2009 was een goed jaar voor vastgoed. Het aantal transacties steeg met 30 procent. En 2010 wordt nog beter,” zegt hij.

Een en ander dient gerelativeerd. De totale vastgoedinvesteringen België stegen vorig jaar inderdaad met 300 miljoen naar 1,3 miljard euro. Maar in 2007 stond de teller op 5 miljard. “Het klopt dat we bijna niet anders konden doen dan stijgen, omdat we in een diep dal terechtkwamen.”, zegt hij relativerend. “Zoals u weet zijn makelaars van nature erg optimistisch.”

Toch is er sinds 2009 een en ander fundamenteel verandert, weet de vastgoedspedcialist. “In 2009 was het indrukwekkend kalm op de Mipim”, herinnert hij. “Er werd geen enkele afspraak gemaakt. Tenzij om elkaar een maand of zes later nog eens te zien, als iedereen meer duidelijkheid had over de cijfers.”

In 2010 worden opnieuw zaken gedaan. “Het is back to business, maar geen business as usual”, vat hij samen. “Er is nog vraag naar eersterangsprojecten met lange termijn-huurcontracten. In risicovolle investeringen daarentegen is bijna niemand geïnteresseerd. Wat een verschil met drie jaar geleden. Toen was elk risico net een opportuniteit, waarin ook de banken mee wilden instappen.”

Net omdat de banken erg voorzichtig zijn, zullen de investeerders hun kapitaal ook meer poolen. “Investeerders schakelen ons in om partijen te zoeken die projecten willen delen”, aldus Querton. “Ook hier weer een groot verschil met vroeger, toen het elk voor zich was.”

Bron: TrendsReacties plaatsen is niet mogelijk.

Sponsors

Nieuws België - dec 27, 2012 16:11 - 4 Reacties

Vastgoedconsument beter beschermd in 2013

Meer In Nieuws België


Nieuws Nederland - apr 8, 2011 15:44 - 0 Reacties

Woningprijzen in Nederland blijven dalen

Meer In Nieuws Nederland


Nieuws Europa en Wereld - sep 5, 2012 10:59 - 0 Reacties

UGL gebruikt nieuwe merknaam voor vastgoeddiensten

Meer In Nieuws Europa en Wereld