Vastgoedplatform

Nieuws België - Gepost op donderdag, maart 18, 2010 17:01 - Geen reacties

Vastgoed op Mipim-beurs is binnen vijf jaar achterhaald

18
mrt2010

Mark Dixon, hoofd van kantoorverhuurder Regus, windt er tijdens een persconferentie op de Mipim-vastgoedbeurs geen doekjes om. “Heel wat gebouwen die hier in Cannes worden gepresenteerd, zijn achterhaald”, klinkt het. “Er staat immers een revolutie te gebeuren in vastgoedland. De sector zal er binnen vijf jaar compleet anders uitzien.”

Volgens de studie Agility@Work, die plaatsvond bij topmanagers van onder meer Nokia, Accenture en BP kan een voed doordachte vastgoedreductie bedrijven zo’n 5000 tot 12.000 euro per jaar opleveren. “Te veel bedrijven hebben nog dure zetels in de hoofdsteden”, klinkt het bij Philip Ross, CEO van Unwired Ventures en co-auteur van onder meer The 21 st Century Office.

“De blue chip companies, die vooruitlopen op het vlak van kostenefficiëntie en human resources management (hrm), durven radicale veranderingen aan. Zij investeren niet in peperdure kantoren, maar richten flexibele arbeidsplaatsen in. Geen vaste stek voor elke werknemer, maar een virtueel kantoor dat waar dan ook in gang gezet kan worden. Niet in de bedrijfszetel, maar thuis, in hotels, de Starbucks-vestigingen en Regus-kantoren zullen de innovatieve ideeën worden geboren,” verduidelijkt Ross.

De studie berekende dat ongeveer 45 procent van de kantoren tijdens de werkuren onbemand is. Een bedrijf kan de helft op zijn vastgoedkosten besparen door over te schakelen naar flexibele arbeidsplekken. Ross: “Bedrijven zullen dan ook steeds meer regionale zetels inplanten, die via IT zijn verbonden en dus perfect met elkaar kunnen communiceren. Dat concept is goedkoper in de aankoop van gebouwen. Bovendien bespaart het de werknemers heel wat fileleed.”

“Net daarom opent Regus in de Benelux vooral kantoren in kleinere steden, zoals Mechelen en Gent”, verklaart Dixon in een exclusief gesprek, dat op donderdag 18 maart verschijnt in het weekblad Trends. “Topmanagers, die hun werknemers willen zien werken, zijn managers van de 20ste eeuw. ”

Bron: TrendsReacties plaatsen is niet mogelijk.

Sponsors

Nieuws België - dec 27, 2012 16:11 - 4 Reacties

Vastgoedconsument beter beschermd in 2013

Meer In Nieuws België


Nieuws Nederland - apr 8, 2011 15:44 - 0 Reacties

Woningprijzen in Nederland blijven dalen

Meer In Nieuws Nederland


Nieuws Europa en Wereld - sep 5, 2012 10:59 - 0 Reacties

UGL gebruikt nieuwe merknaam voor vastgoeddiensten

Meer In Nieuws Europa en Wereld