Vastgoedplatform

Nieuws België - Gepost op donderdag, januari 28, 2010 17:10 - Geen reacties

Zuidnatie krijgt eerste zonnedak in Antwerpse haven

28
jan2010

De Zuidnatie beschikt binnenkort over het allereerste zonnedak in de Antwerpse haven. ATAB, een Antwerps fabrikant van bitumen en kunststof dakmembranen, verzorgt de levering en plaatsing op terminal 3.

In totaal neemt ATAB 8.000 vierkante meter van de bestaande pvc-daken op terminal 3 onder handen. Omdat de staalconstructie niet veel extra gewicht verdraagt, wordt er gekozen voor het lichtgewichtsysteem IKO Solar.

Dat is een uitgebreid assortiment van fotovoltaïsche zonnemodules. Doordat de modules plat worden geplaatst, vormen zich geen schaduwvlakken door rechtopstaande panelen. Hierdoor is het rendement maximaal.

IKO Solar is minder afhankelijk van oriëntatie en helling dan kristallijne modules en is daarom ook uitermate geschikt voor platte daken. Bovendien werken de modules bij licht en hebben ze dus niet steeds zonneschijn nodig.

Met de installatie zal de Zuidnatie zich voor een deel zelf van stroom kunnen voorzien. Na 25 jaar zal het zonnedak meer dan 3,2 miljoen kilowattuur groene stroom hebben opgeleverd, wat overeenkomt met het verbruik van 35 gezinnen gedurende 25 jaar.

Bron: TrendsReacties plaatsen is niet mogelijk.

Sponsors

Nieuws België - dec 27, 2012 16:11 - 4 Reacties

Vastgoedconsument beter beschermd in 2013

Meer In Nieuws België


Nieuws Nederland - apr 8, 2011 15:44 - 0 Reacties

Woningprijzen in Nederland blijven dalen

Meer In Nieuws Nederland


Nieuws Europa en Wereld - sep 5, 2012 10:59 - 0 Reacties

UGL gebruikt nieuwe merknaam voor vastgoeddiensten

Meer In Nieuws Europa en Wereld