Vastgoedplatform

Nieuws België, Nieuws Europa en Wereld - Gepost op donderdag, november 25, 2010 10:48 - Geen reacties

Zonnepanelen ontsnappen aan cadmiumverbod

25
nov2010

STRAATSBURG – Het Europees Parlement heeft een richtlijn goedgekeurd die het verbod op giftige stoffen in elektrische en elektronische apparaten uitbreidt. Zonnepanelen ontspringen de dans.

In 2003 al zag een richtlijn het levenslicht die gevaarlijke zware metalen, brandversnellers en weekmakers (ftalaten) zoveel mogelijk uit elektrische en elektronische apparaten bant.

De technologische ontwikkeling staat natuurlijk niet stil, waardoor er zeven jaar later een aanpassing van de richtlijn nodig is om meer stoffen en meer producten in aanmerking te nemen voor het verbod, bijvoorbeeld medische apparatuur.

Sp.a-Parlementslid Kathleen Van Brempt is evenwel onthutst dat zonnepanelen, waarin vaak cadmium verwerkt zit, buiten de toepassing vallen.

“Sterk lobbywerk van de sector heeft er echter voor gezorgd dat zonnepanelen de dans ontspringen”, zegt Van Brempt, die daarover “razend” is.

“Dit is de industrie bij uitstek die zich als duurzaam zou moeten positioneren. Maar nu er voor het eerst een wetgeving komt die het haar moeilijk maakt, probeert ze die te omzeilen. (…) Op deze manier zorgen we er dus voor dat cadmium de norm wordt in de sector, terwijl we het in de rest van de industrie verbieden.”

Bron: StandaardReacties plaatsen is niet mogelijk.

Sponsors

Nieuws België - dec 27, 2012 16:11 - 4 Reacties

Vastgoedconsument beter beschermd in 2013

Meer In Nieuws België


Nieuws Nederland - apr 8, 2011 15:44 - 0 Reacties

Woningprijzen in Nederland blijven dalen

Meer In Nieuws Nederland


Nieuws Europa en Wereld - sep 5, 2012 10:59 - 0 Reacties

UGL gebruikt nieuwe merknaam voor vastgoeddiensten

Meer In Nieuws Europa en Wereld