Vastgoedplatform

Nieuws België - Gepost op vrijdag, mei 7, 2010 18:51 - Geen reacties

ZenRen Netwerk Event op 25 mei in Antwerpen

07
mei2010

ZenRen, Zeer Energiezuinige Renovaties, het TIS project dat PHP met de steun van het Vlaamse gewest (via het IWT) uitvoert begeleidt bedrijven werkzaam in de renovatiesector. Passiefhuis Platform vzw biedt u ondersteuning bij het uitwerken van innovatieve oplossingen voor zeer energiezuinige renovaties.
In het kader van dit project organiseert men op dinsdag 25 mei 2010 voor u het ZenRen netwerkevent . Ben je werkzaam in de renovatiesector of heeft je bedrijf plannen in deze richting dan verwachten we je. Als deelnemer ontmoet u architecten, aannemers en fabrikanten. Samen zoeken jullie innovatieve oplossingen voor uitdagingen die we aanreiken.

We stellen u voor welke rol we spelen op het domein van de zeer energiezuinige renovaties, en wat we u kunnen aanbieden. Na de koffiepauze willen we meer te weten komen over uw noden in een interactief gedeelte. Via verschillende werkgroepen – u kan kiezen aan welke werkgroep u deelneemt – willen we met concrete voorbeelden enkele discussies op gang brengen rond verschillende thema’s inzake energiezuinig renoveren. We kijken samen of bepaalde vragen kunnen worden opgelost of dat er, indien nodig, bijkomende onderzoeksprojecten kunnen worden gedefinieerd.

Thema 1: Passiefhuis-schrijnwerk luchtdicht plaatsen in een renovatie.
Voor het plaatsen van passiefhuis-schrijnwerk in nieuwbouw en vernieuwbouw zijn de methodes gekend, maar hoe pak je dit aan bij renovaties? Aan de hand van de plannen van een concreet bouwdetail gaan we oplossingen zoeken hoe we de (tijdelijke) lucht- en waterdichting bij het plaatsen van passiefhuis-schrijnwerk in een renovatie kunnen verzorgen waarbij achteraf isolatie geplaatst wordt.

Thema 2: Prefabricatie bij renovatie van grote gebouwen: scholen, sociale huisvesting, kantoren, …
Aan de hand van de plannen van een renovatieproject in Antwerpen willen we bekijken welke bijdrage prefabricatie kan betekenen om tot een zeer energiezuinig gebouw te komen. Welke voordelen biedt prefabricatie? Wat zijn de knelpunten? Hoe ziet de werkgroep dit praktisch? Hoe integreren we technieken, leidingen, … in het element? Hoe wordt de stabiliteit gegarandeerd?

Thema 3: Strategisch voorraadbeleid.
Hoe kan een gebouweneigenaar een energiebeleidsplan definiëren voor de totale gebouwenvoorraad in het kader van bvb. de Covenant of Mayors of de visie van een wooncorporatie? We analyseren samen aan de hand van het gebouwenpark van een belangrijke partij hoe we de gebouwenvoorraad op vlak van energie kunnen inventariseren. Welke stappen in zake renovatie zijn er nodig om een globaal doel te bereiken?
Binnen dit thema definiëren we 3 subwerkgroepen::
• 3.1. Benchmarking: Hoe kan een gebouweneigenaar het energiegebruik van het hele gebouwenpark opvolgen en aftoetsen aan de visie, bvb. CO² doelstellingen?
• 3.2. Communicatie: Hoe kan een gebouweneigenaar zijn communicatiebeleid naar de bewoners opvolgen en aftoetsen aan de visie?
• 3.3. Geavanceerde renovatieprojecten: Hoe kan men geavanceerde renovatieprojecten beoordelen ten aanzien van de visie?

Na deze discussieronde houden we nog een slotconclusie van de dag waarna we u graag uitnodigen voor een lunch in het restaurant van de universiteit.

Dit netwerkevent gaat door op 25 mei 2010. Vanaf 08u30 ontvangen wij u hartelijk in lokaal V1, gebouw Q van de Universiteit van Antwerpen, campus Drie Eiken, Universiteitsplein 1, 2610 Wilrijk

Bron: bouwenwonen.netReacties plaatsen is niet mogelijk.

Sponsors

Nieuws België - dec 27, 2012 16:11 - 4 Reacties

Vastgoedconsument beter beschermd in 2013

Meer In Nieuws België


Nieuws Nederland - apr 8, 2011 15:44 - 0 Reacties

Woningprijzen in Nederland blijven dalen

Meer In Nieuws Nederland


Nieuws Europa en Wereld - sep 5, 2012 10:59 - 0 Reacties

UGL gebruikt nieuwe merknaam voor vastgoeddiensten

Meer In Nieuws Europa en Wereld