Vastgoedplatform

Nieuws Nederland - Gepost op vrijdag, mei 7, 2010 18:47 - Geen reacties

Dudokhaken Amsterdam goed voor nominatie Rijksprijs

07
mei2010

Het renovatieproject ‘Dudokhaken’ van woningbouwvereniging Stadgenoot in Geuzenveld is genomineerd voor de Rijksprijs ‘De Gouden Piramide’. Uit de 101 inzendingen behaalde Stadgenoot een top 15-positie. De jaarlijkse Rijksprijs voor inspirerend opdrachtgeverschap is een gezamenlijk initiatief van de ministeries van VROM, LNV, OCW en VenW.

Binnen het aantal woningprojecten dat is genomineerd voor de Gouden Piramide vormt Dudokhaken het enige project waarbij het om het renoveren van sociale huurwoningen gaat. “Wij zijn ontzettend blij met de nominatie van Dudokhaken”, vertelt Frank Bijdendijk van Stadgenoot. “We voelen ons vereerd dat we het mogen opnemen tegen indrukwekkende commerciële projecten zoals de Hermitage.”

Architectuur Dudok in ere hersteld

De architectuur en de cultuurhistorische waarde van de haakflats van de architect W.M. Dudok werden met de renovatie van Dudokhaken in ere hersteld. Door woningen bovenop de bestaande haakflats te realiseren, woningen samen te voegen en liften bij te plaatsen, bieden de zes totaal vernieuwde haakflats meer woningen voor verschillende doelgroepen: ouderen, mindervalide, grote gezinnen en starters op de koopwoningmarkt. Een van de verbeteringen die de kwalitatieve renovatie de bewoners biedt, zijn de ruime entrees: hierdoor kunnen de bewoners in stijl thuiskomen. “We hopen met dit project een voorbeeld te zijn van opdrachtgeverschap voor inspirerend wonen, ook voor mensen die een steuntje in de rug nodig hebben”, aldus Frank Bijdendijk.

Landschapsarchitect voor binnenhoven

Stadgenoot heeft een landschapsarchitect benaderd voor het ontwerp van de binnenhoven. “Ook de openbare ruimte rondom de flats heeft een opknapbeurt gekregen. Dat sluit mooi aan bij onze doelstelling om nauw betrokken te zijn bij de buurt en haar bewoners”. Met de renovatie realiseert Stadgenoot een uniek woonproject ten opzichte van de bestaande sociale huurwoningen en nieuwbouw in de omgeving. Naast huurwoningen biedt Stadgenoot ook een beperkt aantal koopwoningen aan binnen dit project.

Stadgenoot, voor een stad om van te houden

Enthousiast, kleurrijk en innovatief. Dat is Stadgenoot, één van de grootste woningbouwverenigingen van Amsterdam. Stadgenoot bouwt, verhuurt, verkoopt, onderhoudt en ondersteunt. De kwaliteit staat altijd centraal. Mooie huizen, in veilige buurten, met goede voorzieningen. Voor zittende huurders en toekomstige bewoners. Voor startende bedrijven en ondernemers.

Stadgenoot knapt buurten op en bouwt nieuwbouw die mensen prettig vinden. In nauwe samenspraak met deze mensen. En samen met professionele partners. Met elkaar maken wij van Amsterdam een stad om van te houden.

Bron: bouwenwonen.netReacties plaatsen is niet mogelijk.

Sponsors

Nieuws België - dec 27, 2012 16:11 - 4 Reacties

Vastgoedconsument beter beschermd in 2013

Meer In Nieuws België


Nieuws Nederland - apr 8, 2011 15:44 - 0 Reacties

Woningprijzen in Nederland blijven dalen

Meer In Nieuws Nederland


Nieuws Europa en Wereld - sep 5, 2012 10:59 - 0 Reacties

UGL gebruikt nieuwe merknaam voor vastgoeddiensten

Meer In Nieuws Europa en Wereld