Vastgoedplatform

Nieuws België - Gepost op donderdag, april 15, 2010 16:53 - Geen reacties

Woningen Blavier noteert grote stijgingen bouwaanvragen

15
apr2010

Op 1 april jl. verstreek de deadline voor het indienen van een bouwaanvraag; tenminste, als u wilde genieten van de besparing als gevolg van de tijdelijke overheidsmaatregel met betrekking tot het invoeren van het BTW-tarief van 6% voor nieuwbouwwoningen.
Woningen Blavier zag het aantal ingediende bouwaanvragen in de voorbije maand maart alvast opmerkelijk toenemen.

Intekenen tot de laatste minuut
Dankzij de maatregel gold tijdelijk een verlaagd BTW-tarief van 6% op de eerste schijf van 50.000 euro bij nieuwbouwprojecten en dit enkel wanneer de bouwaanvraag ingediend werd voor 1 april 2010. Een bijkomende voorwaarde is dat 50.000 euro gefactureerd moet worden voor 31 december 2010.

Dat de maatregel met een voordeel van 7500 euro niet alleen duidelijk voelbaar is in de portemonnee van de klant, maar bovendien ook een bijzonder positieve stimulans oplevert voor de bouwsector, hoeft geen betoog.

In vergelijking met andere maanden noteerde Woningen Blavier in de voorbije maand maart een stijging van maar liefst 150% qua aantal ingediende bouwaanvragen. Alleen al in de loop van de laatste vier dagen voor de deadline kwamen evenveel aanvragen binnen als tijdens een volledige ‘gewone’ maand.

Een sprintje!
In haar dagelijkse contacten met diverse architecten en architectenbureaus merkte Woningen Blavier ook daar een drukte van jewelste op.
Architect Carlos Rabaut uit Diksmuide verwoordde het als volgt: ‘We hebben echt gesprint tot in de laatste minuut. Op 31 maart werkten we nog tot het laatste nippertje aan een dossier dat voor 16 uur moest afgeleverd worden op de gemeente!’ Hij bevestigt dat de impact op de werkdruk tijdens die laatste weken zeker niet te onderschatten was. ‘Gedurende de laatste twee weken van de maand hebben we nog 14 dossiers afgewerkt, waar we qua nieuwbouw normaliter één project per week afronden.’

Een gunstig bouwklimaat
Ondanks het aflopen van de tijdelijke overheidsmaatregel is Woningen Blavier optimistisch over het huidige bouwklimaat. In vergelijking met voorgaande jaren blijft bouwen momenteel bijzonder aantrekkelijk. Dat is niet alleen te danken aan de lage rentevoeten, maar tevens aan de positieve impact die een steeds verbeterende isolatie heeft op de energiefactuur.

Bron: VPR ConsultReacties plaatsen is niet mogelijk.

Sponsors

Nieuws België - dec 27, 2012 16:11 - 4 Reacties

Vastgoedconsument beter beschermd in 2013

Meer In Nieuws België


Nieuws Nederland - apr 8, 2011 15:44 - 0 Reacties

Woningprijzen in Nederland blijven dalen

Meer In Nieuws Nederland


Nieuws Europa en Wereld - sep 5, 2012 10:59 - 0 Reacties

UGL gebruikt nieuwe merknaam voor vastgoeddiensten

Meer In Nieuws Europa en Wereld