Vastgoedplatform

Nieuws Nederland - Gepost op woensdag, maart 10, 2010 18:23 - Geen reacties

Woningcorporaties zijn meer in control

10
mrt2010

Woningcorporaties zijn tegenwoordig meer in control. Dat komt doordat het ministerie en externe toezichthouders hebben aangedrongen op het feit dat corporaties kunnen aantonen bedrijfsprocessen te beheersen. Ook moeten de corporaties deze bedrijfsprocessen geborgd hebben binnen de organisatie.

Binnen de markt is door Aedes Magazine gekeken hoe drie corporaties `in control` zijn gekomen op het gebied van geriefverbetering, woningontruiming en inkoop. Volgens Mark Hut, manager Financiën, Control & ICT bij corporatie Talis in Nijmegen, werd bij hen een nieuwe structuur ingevoerd, waarbij niet de organisatie en de afdelingen, maar wel de processen centraal staan. Het systeem is daarbij leidend met als gevolg dat een persoon eindverantwoordelijk is geworden voor de afhandeling van een verzoek. Een procesbeschrijving volgt de te nemen stappen voor die afhandeling.

Woonpartners Midden-Holland is nu ook meer `in control`. Hiervoor is controller Nico van den Oever aangesteld. De corporatie werkt nu voor alle vestigingen met een klantregistratiesysteem, zodat overlastveroorzakende huurders niet weer in een nieuwe woning komen. Volgens Alfred van den Bosch, directeur Vastgoed&Ontwikkeling bij de Alliantie in Huizen, heeft het in control komen er bij hen voor gezorgd dat afspraken zijn gestandaardiseerd, de dienstverlening is verbeterd en de inkoop efficiënter verloopt.

Bron: Aedes MagazineReacties plaatsen is niet mogelijk.

Sponsors

Nieuws België - dec 27, 2012 16:11 - 4 Reacties

Vastgoedconsument beter beschermd in 2013

Meer In Nieuws België


Nieuws Nederland - apr 8, 2011 15:44 - 0 Reacties

Woningprijzen in Nederland blijven dalen

Meer In Nieuws Nederland


Nieuws Europa en Wereld - sep 5, 2012 10:59 - 0 Reacties

UGL gebruikt nieuwe merknaam voor vastgoeddiensten

Meer In Nieuws Europa en Wereld