Vastgoedplatform

Nieuws België - Gepost op dinsdag, juni 29, 2010 16:52 - Geen reacties

Wonen in nieuwe buurt rond oude textielfabriek

29
jun2010

SINT-NIKLAAS – Warenhuis Lidl poot dit najaar een nieuwbouw neer op haar huidige locatie, op de hoek van de Lamstraat met de Antwerpsesteenweg. Vervolgens verrijst in de buurt een nieuwe wijk met liefst 179 woongelegenheden.

De zone tussen de Lamstraat, Antwerpsesteenweg en Lindenstraat ondergaat de volgende jaren een gedaanteverwisseling.

Vanavond tijdens een informatievergadering krijgen buurtbewoners inzage in de concrete plannen. Een overzicht:

Vanaf augustus wordt het filiaal van Lidl afgebroken.

Terwijl de klanten voorlopig hun inkopen kunnen doen in een tent, wordt op dezelfde locatie, maar dan dichterbij de straatkant, een nieuwbouw afgewerkt. Er wordt meer parkeergelegenheid gecreëerd en fietsers en voetgangers krijgen een doorsteek naar de toekomstige wijk.

Die nieuwe woonzone wordt ontwikkeld op de vroegere terreinen van Twijnderij Schoeters en Tissages Bruggeman en krijgt de naam De Ververij, gelinkt aan het industriële verleden. ‘In eerste instantie worden een appartementsblok en 33patiowoningen gepland’, meldt schepen Marc Heynderickx (CD&V).

‘Het flatgebouw zal verschijnen langs de toekomstige inrit op de Antwerpsesteenweg en moet het gezicht van de verkaveling worden. Op het gelijkvloers wordt een commerciële ruimte ingericht. De bouwwerkzaamheden gaan in het voorjaar van 2011 van start.’

De volgende bouwfases worden daarna verspreid over vijf tot tien jaar aangesneden. ‘We willen geen overaanbod creëren door opeens 179 woningen te bouwen’, zegt architect Frank Damman. ‘Als de verkoop goed draait, kunnen we bijvoorbeeld sneller overgaan tot de volgende fase.’

Seniorenflats
Op de planning staan in een later stadium 26 appartementen en 13 tot 17 tuinwoningen, gevolgd door de bouw van 36 seniorenflats. Daarna komen er nog eens 71appartementen, en tot slot zeventien villa’s en twaalf eengezinswoningen.

Het verleden zal nooit ver weg zijn. Een gebouw met het originele zaagtanddak wordt gerenoveerd en omgevormd tot woningen met stadstuintjes.

Een oude kasseiweg wordt behouden en het skelet van de houten bedrijfsloods wordt herwerkt tot parkeerhof. Centraal komt er een groot publiek park, waar de auto volledig wordt gebannen. Bewoners parkeren ondergronds, bezoekers langs de insteekwegen op Antwerpsesteenweg, Lindenstraat en Lamstraat.

Informatievergadering vanavond om 19 uur in OCMW-dienstencentrum De Wilg in de Lamstraat

Bron: Het NieuwsbladReacties plaatsen is niet mogelijk.

Sponsors

Nieuws België - dec 27, 2012 16:11 - 4 Reacties

Vastgoedconsument beter beschermd in 2013

Meer In Nieuws België


Nieuws Nederland - apr 8, 2011 15:44 - 0 Reacties

Woningprijzen in Nederland blijven dalen

Meer In Nieuws Nederland


Nieuws Europa en Wereld - sep 5, 2012 10:59 - 0 Reacties

UGL gebruikt nieuwe merknaam voor vastgoeddiensten

Meer In Nieuws Europa en Wereld