Vastgoedplatform

Nieuws België - Gepost op dinsdag, juni 29, 2010 16:54 - Geen reacties

Infrastructuur nieuwste speeltje van grootbelegger

29
jun2010

Europese pensioenfondsen tonen steeds meer interesse voor infrastructuurfondsen. De pensioenfondsen gebruiken infrastructuur om hun vastgoedportefeuille te diversifiëren. Dat bericht De Tijd. Jaar na jaar gaan er meer middelen naar die activaklasse. Aandelen, en sinds kort ook overheidspapier, zijn steeds minder in trek bij de pensioenfondsbeheerders.

Grote infrastructuurprojecten bieden na een tijd stabiele cashflows, iets waar de pensioenfondsen naarstig naar op zoek zijn. Dat zegt Yves Van Langenhove van de vermogensbeheerder Invesco, die jaarlijks een peiling houdt bij een honderdtal institutionele beleggers.

Ook in België laten de pensioenfondsen zich niet onbetuigd. Enkele zouden onderhandelen met de Participatiemaatschappij Vlaanderen (PMV) over een instap in het infrastructuurfonds waar de publieke investeringsmaatschappij aan werkt.

Pensio B, het pensioenfonds van de Belgische bouwsector, stapte onlangs in DG Infra Yield, het nieuwe fonds van Gimv en Dexia dat gaat investeren in infrastructuurwerken in de Benelux. De komende vijf jaar zal Pensio B 5 tot 10 miljoen euro in DG Infra Yield investeren, goed voor een aandeel van 2 procent van de totale portefeuille en een derde van de vastgoedbeleggingen.

Bron: Het Laatste Nieuws



Reacties plaatsen is niet mogelijk.

Sponsors

Nieuws België - dec 27, 2012 16:11 - 4 Reacties

Vastgoedconsument beter beschermd in 2013

Meer In Nieuws België


Nieuws Nederland - apr 8, 2011 15:44 - 0 Reacties

Woningprijzen in Nederland blijven dalen

Meer In Nieuws Nederland


Nieuws Europa en Wereld - sep 5, 2012 10:59 - 0 Reacties

UGL gebruikt nieuwe merknaam voor vastgoeddiensten

Meer In Nieuws Europa en Wereld