Vastgoedplatform

Nieuws Nederland - Gepost op donderdag, oktober 15, 2009 18:19 - Geen reacties

Winkelhuur daalt in kwart straten Amsterdam

15
okt2009

In een kwart van de Amsterdamse winkelstraten is door de crisis de winkelhuur dit jaar gedaald. Daaronder, voor het eerst in zeven jaar, ook de tophuren in de Kalverstraat, de Leidsestraat, de Heiligeweg en op de Nieuwendijk.

Ook langs de bouwput van de Noord/Zuidlijn daalden de winkelhuurprijzen. Aan het Rokin zelfs dertig procent.

Dat blijkt uit het jaarlijkse winkelhuuroverzicht dat de gemeente Amsterdam door makelaar DTZ Zadelhoff laat opstellen. De huurprijzen gelden alleen voor nieuwkomers. Bestaande huren blijven vijf tot tien jaar onveranderd.

Vooral winkelstraten buiten de gebaande paden werden goedkoper. Daaronder de belangrijke winkelstraten in West, zoals de Kinkerstraat. Ook de meeste winkelcentra moesten een stap terugdoen, waaronder Boven ’t IJ (Noord) en Amsterdamse Poort (Zuidoost).

Op het Gelderlandplein in Buitenveldert stegen de huren. Dat gebeurde ook in de Negen Straatjes. Omdat vooral modeketens een plekje in die winkelbuurt willen, liggen de huurprijzen er per vierkante meter nu tussen de 700 en 900 euro.

Ook de huren in de PC Hooftstraat en de Van Baerlestraat stegen (tot 900 à 1500 euro per vierkante meter). De vraag naar winkelruimte is er onverkort groot, het aanbod beperkt.

De Kalverstraat blijft met huurprijzen tussen de 2200 en 2800 euro per vierkante meter per jaar de duurste winkelstraat van Nederland. Volgens DTZ Zadelhoff staan alleen de tophuren er onder druk. De gemiddelde winkelhuur in de Kalverstraat is het afgelopen jaar gelijk gebleven.

Bron: Het ParoolReacties plaatsen is niet mogelijk.

Sponsors

Nieuws België - dec 27, 2012 16:11 - 4 Reacties

Vastgoedconsument beter beschermd in 2013

Meer In Nieuws België


Nieuws Nederland - apr 8, 2011 15:44 - 0 Reacties

Woningprijzen in Nederland blijven dalen

Meer In Nieuws Nederland


Nieuws Europa en Wereld - sep 5, 2012 10:59 - 0 Reacties

UGL gebruikt nieuwe merknaam voor vastgoeddiensten

Meer In Nieuws Europa en Wereld