Vastgoedplatform

Nieuws België - Gepost op donderdag, oktober 15, 2009 18:10 - 2 Reacties

Villa van de Pfaffs raakt maar niet verkocht

15
okt2009

De villa van de familie Pfaff in Brasschaat lijkt maar niet verkocht te raken. Daarom gooit vastgoedmakelaar Arthur Rodenburgh het nu over een andere boeg. Daar waar de Pfaffs het huis eerder op een discrete manier van de hand wilden doen, staat het nu expliciet aangeprezen in het vastgoedblaadje Logic-Immo (bekijk de blz hier). “De riante villa van de Pfaffs kan uw nieuwe thuis worden”, schreeuwt de grote advertentie.

Dat de Pfaffs een nieuw stulpje gekocht hebben in Brasschaat is al lang geen geheim meer, evenmin dat de oude villa van de familie te koop staat. In februari schakelden Jean-Marie en Carmen Pfaff een notaris in en bleven zelf op de achtergrond. Maar die strategie heeft blijkbaar geen kandidaat-kopers opgeleverd want de villa staat nog steeds te koop.

“Nooit haast in deze categorie”
Daarom heeft Arthur Rodenburg van het gelijknamige makelaarskantoor besloten om het anders aan te pakken. De villa wordt nu open en bloot aangeprezen en dit na nauw overleg met de familie. Nu de Pfaffs verhuisd zijn naar hun nieuwe villa hebben ze minder problemen met de reclame die Rodenburgh voor hun oude huis maakt.

Toch wilt dat niet zeggen dat de villa nu snel verkocht zal zijn. “Je mag nooit haast hebben in deze categorie”, laat Rodenburgh weten, “Elk huis in deze prijsklasse is uniek en de kandidaat-kopers zijn meestal veeleisend. Het zijn mensen die veel huizen bekijken voor ze een keuze maken. Daardoor is de gemiddelde verkooptijd veel hoger dan bij een gewoon huis. En dan zitten we nog met de economische crisis.”

Nog geen ernstig bod
Maar nu de camera’s van rond het huis verdwenen zijn, heeft Rodenburgh toch al enkele serieuze kandidaten over de vloer gehad. “Het is voor de kopers nu veel prettiger om in het huis te komen zonder al die camera’s erbij”, aldus de makelaar, “We zien een duidelijke stijging van het aantal bezoekers op de website en er bellen ook veel mensen naar het kantoor. Natuurlijk zitten er veel nieuwsgierige fans tussen, maar het is onze taak om de serieuze kandidaten te weerhouden. Toch is er nog niemand overgegaan tot een ernstig bod. Meestal willen ze één ding weten en dat is de prijs.”

Bron: Het Laatste Nieuws2 Comments

You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. Both comments and pings are currently closed.

Suzy
okt 16, 2009 10:43

Dat de makelaar eerst eens een deftig bruikbare website maakt.
Nu ja, dat is natuurlijk niet nodig als je je in dergelijke kringen beweegt, dan komen de contacten toch steevast via-via…

Hendrik Nelde
okt 16, 2009 10:55

Het is aan iedere vastgoedmakelaar zelf om te bepalen of zijn website al dan niet een prioriteit is. En iedere burger mag in de kringen vertoeven waar hij zich goed voelt. Zo ook een vastgoedmakelaar. Ik zelf slik geen ongenuanceerde kritiek meer over vastgoedmakelaars. Met een paar uitzonderingen zijn dat bijzonder hardwerkende zelfstandigen die enkel vragen om betaald te worden als ze effectief realiseren. Iedereen een fijne dag verder!

Sponsors

Nieuws België - dec 27, 2012 16:11 - 4 Reacties

Vastgoedconsument beter beschermd in 2013

Meer In Nieuws België


Nieuws Nederland - apr 8, 2011 15:44 - 0 Reacties

Woningprijzen in Nederland blijven dalen

Meer In Nieuws Nederland


Nieuws Europa en Wereld - sep 5, 2012 10:59 - 0 Reacties

UGL gebruikt nieuwe merknaam voor vastgoeddiensten

Meer In Nieuws Europa en Wereld