Vastgoedplatform

Nieuws België - Gepost op vrijdag, juni 4, 2010 13:31 - Geen reacties

Wijziging 6% BTW zou onbegrijpelijk en onbillijk zijn

04
jun2010

De Confederatie Bouw is totaal verrast en niet te spreken over een zopas bekend geraakte beslissing van de Europese Commissie die België uitnodigt om de verlaagde BTW- van 6% op de eerste schijf van 50.000 eur binnen de twee maanden te beëindigen. “Deze totaal onverwachte uitspraak is onbillijk en is onaanvaardbaar voor de vele duizenden bouwers en bouwaannemers die momenteel deze maatregel volgens de bestaande regelgeving toepassen. Verbazingwekkend is ook dat deze Europese interpretatie nu pas wordt gegeven, ruim anderhalf jaar nadat de maatregel in België werd genomen, bekend gemaakt en met veel succes toegepast”stelt Robert de Mûelenaere, gedelegeerd bestuurder, in een eerste reactie op de aangekondigde Europese vraag tot wijziging van de maatregelen.

Deze verlaging van de BTW voor de koop en bouw van een woning was van toepassing op een schijf van 50.000 eur , en was een regeringsmaatregel die kaderde in het herstelplan, maatregel die verlengd werd tot eind 2010. Deze maatregel was een tijdelijke maatregel met bovendien een uitdovend karakter, want de maatregel was enkel geldig indien de vergunning was ingediend voor 1 april 2010.

“Deze verlaagde BTW in de bouw sloeg enorm aan bij de bevolking die hiervan massaal gebruik heeft gemaakt waardoor er in volle crisisperiode toch nieuwe bouwinvesteringen kwamen en een terugval van de bouwactiviteiten en daaruit beperkt kon blijven en de tewerkstelling relatief goed stand kon houden.”zo besluit Robert de Mûelenaere, gedelegeerd bestuurder van de Confederatie Bouw.

Bron: bouwenwonen.netReacties plaatsen is niet mogelijk.

Sponsors

Nieuws België - dec 27, 2012 16:11 - 4 Reacties

Vastgoedconsument beter beschermd in 2013

Meer In Nieuws België


Nieuws Nederland - apr 8, 2011 15:44 - 0 Reacties

Woningprijzen in Nederland blijven dalen

Meer In Nieuws Nederland


Nieuws Europa en Wereld - sep 5, 2012 10:59 - 0 Reacties

UGL gebruikt nieuwe merknaam voor vastgoeddiensten

Meer In Nieuws Europa en Wereld