Vastgoedplatform

Nieuws België - Gepost op dinsdag, juni 22, 2010 16:32 - Geen reacties

Domein Rivierenhof voorgesteld

22
jun2010

64 NIEUWE APPARTEMENTEN EN 4 KANTOREN

DCB (Development Coordination Belgium) stelde zijn nieuwste project in Halle voor. Tussen kanaal en Zenne komt er het ‘Rivierenhof’. De eerste spadesteek van het complex werd gedaan door burgemeester Pieters en afgevaardigde bestuurder Rudy Roete van DCB

Domein Rivieren hof telt 64 appartementen en 4 kantoren, verdeeld over drie gebouwen. Alle met een prachtige ligging in een groen gebied tussen het Kanaal en de Zenne. De treffende benamingen van de gebouwen (Blauwe Reiger, Zilvermeeuw en Albatros) refereren aan deze ligging aan het water.
Om de rustige aanblik van de omgeving te bewaren en voor het comfort van de bewoners werd er voldoende ondergrondse parkeergelegenheid voorzien. Ook aan bergingen en fietsenstallingen werd gedacht Dankzij deze opzet creëert het Rivierenhof 1,8 hectare groene ruimte volgens een op de architectuur afgestemd tuinontwerp.

Met dit residentiële project gaat DCB de uitdaging aan om zijn visie op betaalbare woonkwaliteit naar een nog hoger niveau te brengen. Centraal staan hierbij: de optimalisatie van de beschikbare ruimte, een uitgebalanceerd ontwerp van zowel het gebouw in zijn geheel als van de individuele wooneenheden en tot slot de meerwaarde van het project voor de toekomstige bewoners en de onmiddellijke omgeving.

Avant Garden staat in voor het specifieke tuinontwerp van de appartementen. Aannemer MW Ilegems garandeert met zijn expertise een kwalitatief hoogstaande bouw en afwerking.

DCB houdt er in dit project aan om te zorgen voor energievriendelijke oplossingen op gebied van materiaalkeuzes en uitvoeringswijzen. Dit zorgt niet alleen voor een aangenaam woonklimaat, maar ook voor een voordelige energiefactuur.

De eerste twee fases van 50 appartementen zijn sinds december 2009 in verkoop. Gezien de vlotte voorverkoop werden de werken enkele dagen geleden opgestart. Daar er nog maar enkele appartementen over zijn in de eerste twee fases, zal op 2l juni 2010 tevens de derde fase in verkoop gaan. Intussen werd ook de aanpalende eigendom verworven en start DCB met de studies voor een vierde fase.

WOONPUNT ZENNEVALLEI
Aan de achterzijde van de blokken voorziet Woonpunt Zennevallei in de bouw van 34 woonentiteiten.

Voorzitter Oscar Decoster: “Dit kadert in het gronden- en pandenbeleid van de Vlaamse Gemeenschap. Een verkavelaar moet 20% van zijn gronden ter beschikking stellen van een huisvestingsmaatschappij en hier is dat Woonpunt Zennevallei”.

STAD
Ook de stad is blij met de komst van het Rivierenhof.
Burgemeester Pieters: “De bevolking in onze stad groeit jaarlijks met een 300 personen. Wij krijgen veel signalen van de bevolking dat er in Halle nog nauwelijks een woning of appartement te kopen of te huren is”.

Verder zegde Pieters ook dat men in Halle voor de bouw van huizen en appartementen geen landbouwgrond moet omzetten in bouwgrond. Er zijn veel bedrijven verdwenen waarvan de gronden omgezet werden in bouwgronden. Pieters dacht daarbij ondermeer aan de Pacha, de PCB, Suzy en het asfaltbedrijf op Nederhem.

Bron: Editie PajotReacties plaatsen is niet mogelijk.

Sponsors

Nieuws België - dec 27, 2012 16:11 - 4 Reacties

Vastgoedconsument beter beschermd in 2013

Meer In Nieuws België


Nieuws Nederland - apr 8, 2011 15:44 - 0 Reacties

Woningprijzen in Nederland blijven dalen

Meer In Nieuws Nederland


Nieuws Europa en Wereld - sep 5, 2012 10:59 - 0 Reacties

UGL gebruikt nieuwe merknaam voor vastgoeddiensten

Meer In Nieuws Europa en Wereld