Vastgoedplatform

Nieuws België - Gepost op maandag, juni 7, 2010 19:09 - Geen reacties

“Wie woning bouwt moet ook na 2010 verlaagd btw-tarief kunnen genieten”

07
jun2010

Europarlementslid Ivo Belet (CD&V) reageert verbaasd op de eis van de Europese Commissie dat België een einde maakt aan de toepassing van een btw-tarief van 6 procent voor de eerste schijf van 50.000 euro bij de aankoop of renovatie van een woning.

Belet vindt dat woningbouwers na 2010, wanneer de maatregel normaal gezien moet uitdoven, het verlaagd btw-tarief moeten kunnen genieten.

“De aankondiging van de Europese Commissie dat het verlaagd tarief in strijd zou zijn met de Europese regels is erg vreemd”, vindt
Belet. “De Commissie heeft destijds zelf aangegeven dat dergelijke maatregelen deel konden uitmaken van de nationale herstelplannen.

Het btw-tarief van 6 procent voor een deel van de bouwkosten heeft het aantal bouwaanvragen aanzienlijk doen toenemen.” De maatregel werd begin 2009 ingevoerd om de bouwsector de gevolgen van de economische crisis beter te helpen doorstaan.

Eind 2010 dooft de tijdelijke verlaging uit, maar Belet vindt dat de maatregel behouden moet blijven. Hij heeft er volgens Belet mee voor gezorgd dat de bouwsector de economische crisis tot nu toe redelijk goed doorstaan heeft. “Na de verkiezingen moet de nieuwe regering de maatregel bijsturen, zodat deze de Europese toets van ‘sociaal beleid’ wel kan doorstaan. De Commissie geeft zelf al aan in welke richting die aanpassing moet gaan: er moet een onderscheid komen tussen woningen waarvoor het verlaagde btw-tarief geldt, en woningen waarvoor het normale tarief van 21  procent geldt.”

Bron: TrendsReacties plaatsen is niet mogelijk.

Sponsors

Nieuws België - dec 27, 2012 16:11 - 4 Reacties

Vastgoedconsument beter beschermd in 2013

Meer In Nieuws België


Nieuws Nederland - apr 8, 2011 15:44 - 0 Reacties

Woningprijzen in Nederland blijven dalen

Meer In Nieuws Nederland


Nieuws Europa en Wereld - sep 5, 2012 10:59 - 0 Reacties

UGL gebruikt nieuwe merknaam voor vastgoeddiensten

Meer In Nieuws Europa en Wereld