Vastgoedplatform

Nieuws Nederland - Gepost op dinsdag, februari 2, 2010 16:49 - Geen reacties

Vraag tijdig subsidie voor zonnepanelen aan

02
feb2010

Op 1 maart 2010 treedt in Nederland de Stimuleringsregeling Duurzame Energieproductie 2010 in werking. Subsidieaanvragen voor zonnepanelen kunnen vanaf die datum weer ingediend worden. Voor subsidie op zonnepanelen in de categorie “Zon-Pv klein”, waaronder voornamelijk zonnepanelen voor particulieren vallen, stelt de overheid voor 2010 een bedrag van 69 miljoen euro beschikbaar.

Zonnepanelen op het dak
Vraag tijdig uw subsidie voor zonnepanelen aan de Stimuleringsregeling Duurzame Energieproductie (SDE) 2010 sluit formeel pas op 1 november 2010 om 17.00 uur. Vereniging Eigen Huis verwacht, op grond van ervaringen van de afgelopen jaren, dat het budget al binnen enkele dagen na de start op 1 maart 2010 op zal zijn. Snelle actie is dus noodzakelijk!

Zet uw aanvraag voor subsidie alvast klaar
U kunt uw subsidieaanvraag pas op 1 maart 2010 definitief indienen. Wel kunt u nu al de aanvraag voorbereiden en digitaal klaarzetten op www.agentschapnl.nl. (voorheen Senternovem) met uw DigiD code. De subsidie wordt verdeeld op volgorde van binnenkomst. Op de dag dat het budget is uitgeput, wordt onder de aanvragen van die dag geloot.

Vereniging Eigen Huis: meer continuïteit in subsidies nodig Vereniging Eigen Huis vindt dat veel meer mensen gebruik moeten kunnen maken van de SDE-subsidieregeling. Door het grote succes van de regeling is bodem van de subsidiepot veel te snel bereikt. De vereniging wil door een andere verdeling van de subsidiegelden meer continuïteit in energiesubsidiemaatregelen.

Voor minder populaire subsidieregelingen, waar geen beroep op wordt gedaan, is vaak veel geld gereserveerd. Die gelden vloeien uiteindelijk weer terug in de overheidskas. Vereniging Eigen Huis vindt dat dit geld zou moeten worden ingezet om de capaciteit van de populaire regelingen, zoals de SDE-regeling, te vergroten.

Bovendien is de aanvraagprocedure dermate ingewikkeld, dat het voor woningeigenaren heel lastig is om de aanvraag administratief in orde te krijgen. Vereniging Eigen Huis vindt dat de aanvraagformulieren door iedereen gemakkelijk in te vullen zouden moeten zijn.

Bron: Vereniging Eigen HuisReacties plaatsen is niet mogelijk.

Sponsors

Nieuws België - dec 27, 2012 16:11 - 4 Reacties

Vastgoedconsument beter beschermd in 2013

Meer In Nieuws België


Nieuws Nederland - apr 8, 2011 15:44 - 0 Reacties

Woningprijzen in Nederland blijven dalen

Meer In Nieuws Nederland


Nieuws Europa en Wereld - sep 5, 2012 10:59 - 0 Reacties

UGL gebruikt nieuwe merknaam voor vastgoeddiensten

Meer In Nieuws Europa en Wereld