Vastgoedplatform

Nieuws België - Gepost op donderdag, februari 25, 2010 18:11 - Geen reacties

Vlaanderen bindt strijd aan met energieverslindende woningen

25
feb2010

De Vlaamse overheid wil dat er tegen 2020 in heel Vlaanderen geen enkele energieverslindende woning mag overblijven. Dat is de ambitieuze doelstelling die de Vlaamse regering zich heeft gesteld en waarvoor ze haar Energierenovatieprogramma 2020 heeft opgesteld.

Om de Vlaamse verbouwers die in energiebesparing willen investeren zo goed mogelijk te informeren over alle mogelijkheden, heeft de Vlaamse regering bij de opening van Batibouw een nieuwe website gelanceerd: www.renovatie2020.be

“Het Energierenovatieprogramma 2020 heeft vier prioriteiten afgelijnd”, zegt Geert Flipts van het Vlaams Energieagentschap. “Elke woning moet dak- of zoldervloerisolatie hebben, alle bestaande enkele beglazing moet vervangen worden door dubbele, elke centrale verwarmingsketel moet een rendement van 90 procent hebben, en de vierde prioriteit zijn zogenaamde andere maatregelen, waarbij we vooral aandacht hebben voor de isolatie van muren en de vervanging van elektrische verwarmingen”.

Om haar doelstelling te bereiken bereidt de Vlaamse regering een aantal begeleidende maatregelen voor. Ze zal ook samenwerken met de betrokken bedrijfssectoren en de lokale besturen maar hoopt vooral de bevolking te bereiken.

“Onze doelgroep is niet de particulier die al aan verbouwen denkt, maar elke huiseigenaar die aan één of meer van de prioriteiten niet voldoet”, gaat Geert Flipts verder. “Die huiseigenaars kunnen vanaf donderdag terecht op de website www.renovatie2020.be, waar ze per prioriteit alle informatie krijgen over mogelijke oplossingen, steunmaatregelen, kosten en terugverdientijd, verdelers en plaatsers. Ze kunnen er ook getuigenissen lezen van mensen die bepaalde werken al hebben laten uitvoeren”.

Bron: TrendsReacties plaatsen is niet mogelijk.

Sponsors

Nieuws België - dec 27, 2012 16:11 - 4 Reacties

Vastgoedconsument beter beschermd in 2013

Meer In Nieuws België


Nieuws Nederland - apr 8, 2011 15:44 - 0 Reacties

Woningprijzen in Nederland blijven dalen

Meer In Nieuws Nederland


Nieuws Europa en Wereld - sep 5, 2012 10:59 - 0 Reacties

UGL gebruikt nieuwe merknaam voor vastgoeddiensten

Meer In Nieuws Europa en Wereld