Vastgoedplatform

Nieuws België - Gepost op woensdag, december 9, 2009 14:17 - Geen reacties

Vlaams Belang hekelt Franstalige brief Century 21

09
dec2009

De inwoners van het Woluwedal hebben een Franstalige brief gekregen van immokantoor Century 21. Ontoelaatbaar, vindt provincieraadslid Ludo Monballiu.

Provincieraadslid Ludo Monballiu (Vlaams Belang) kaartte het probleem aan. ‘Vorige week hebben de inwoners van het Woluwedal en enkele aanpalende straten een reclamebrief van het immokantoor Century 21 uit Sint-Lamberts-Woluwe in de bus gekregen’, aldus Monballiu. ‘Die was eentalig Frans. Het is bovendien niet de eerste keer dat zoiets gebeurt.’

‘We hebben dit feit doorgegeven aan het Taalloket van vzw de Rand en ook actiegroepen zoals Voorpost en het TaalAktieKomitee zijn op de hoogte gebracht. Zij zullen de reclameborden van de vastgoedmakelaar strikt in de gaten houden en als dat nodig moest blijken Franstalige of tweetalige borden verwijderen. Zo kan het niet verder’, stelt Moballiu.

‘Het eentalig Nederlands karakter van de gemeente Zaventem wordt nog maar eens genegeerd en met de voeten getreden door Brusselse cultuurimperialisten’, gaat Monballiu verder. ‘Wij zouden een tweetalige folder evenzeer verwerpen, maar dan kon men misschien nog een verontschuldiging inroepen dat de folder bestemd was voor het Brussels Gewest. Een eentalig Franse folder is gewoonweg een regelrechte provocatie en toont het gebrek aan respect van de Brusselse reactionairen voor de taal van het volk en de volkscultuur. Hun leef- en denkwereld is nog altijd die van het België van 1830.’

Sancties tegenover Century 21 zijn zo goed als uitgesloten. ‘De gemeente of de overheid kunnen eigenlijk heel moeilijk of zelfs niet optreden’, legt Moballiu uit. ‘Century 21 is een privé-maatschappij, dus sancties kunnen niet worden opgelegd. Maar we hebben wel het agentschap en het hoofdkantoor aangeschreven met de vraag om hun houding te veranderen. Meestal hebben die bedrijven toch geen oren naar onze vragen en standpunten, maar indien dat nodig is, zullen wij wel militant optreden’, klinkt het bij Monballiu.

Bron: Het NieuwbladReacties plaatsen is niet mogelijk.

Sponsors

Nieuws België - dec 27, 2012 16:11 - 4 Reacties

Vastgoedconsument beter beschermd in 2013

Meer In Nieuws België


Nieuws Nederland - apr 8, 2011 15:44 - 0 Reacties

Woningprijzen in Nederland blijven dalen

Meer In Nieuws Nederland


Nieuws Europa en Wereld - sep 5, 2012 10:59 - 0 Reacties

UGL gebruikt nieuwe merknaam voor vastgoeddiensten

Meer In Nieuws Europa en Wereld