Vastgoedplatform

Nieuws Nederland - Gepost op woensdag, december 9, 2009 15:59 - Geen reacties

Woningeigenaren vinden isolatie eenvoudig te plaatsen

Tags: ,
09
dec2009

Woningeigenaren die het afgelopen 3 jaar hun woning hebben geïsoleerd en dit zelf hebben gedaan, doen dit met name vanwege de prijs. Maar liefst 73% van deze groep vindt dat zelf isolatie plaatsen goedkoper is. Daarnaast zegt 70% dat hun eigen klusvaardigheid of die van bekenden de reden is geweest om het zelf te doen. Op de vraag wat is meegevallen bij het zelf plaatsen van de isolatie zegt 63% de eenvoud van het plaatsen en 43% de prijs van het project. Dit en meer blijkt uit onderzoek van USP Marketing Consultancy onder ruim 600 woningeigenaren van wie 25% onlangs isolatie heeft geplaatst of dit het komende jaar van plan is.

Woningeigenaren isoleren zelf vanwege de lagere kosten
De woningeigenaren die aangegeven hebben de laatste drie jaar isolatie te hebben geplaatst of dit het komende jaar van plan zijn te gaan doen, is gevraagd door wie dit is gedaan of gedaan zal worden. Vervolgens is gevraagd waarom men deze keuze heeft gemaakt. Het blijkt dat de groep die de isolatie zelf heeft geplaatst dit met name gedaan heeft omdat dit goedkoper is (73%) of omdat men zelf handig is of handige bekenden heeft (70%). De redenen om een professional in de arm te nemen liggen vooral op het vlak van vertrouwen in de professional (49%) en de eigen ‘onhandigheid’ (30%).

Jongeren isoleren vaker zelf dan ouderen
Opvallend is dat woningeigenaren jonger dan 35 jaar eerder kiezen om de isolatie zelf te plaatsen dan dat ouderen dat doen. Zo zegt 84% van deze jongeren dat ze het zelf hebben gedaan en slechts 16% heeft het isolatiemateriaal laten plaatsen door een professional. Bij de groepen ‘35 tot 55 jaar’ en ’ouder dan 55 jaar’ kiest men vaker voor het laten doen door een professional (respectievelijk 35% en 53% t.o.v. 16%), hoewel de meerderheid binnen de groep 35 tot 55 jaar nog steeds ervoor kiest om het zelf te doen (51%).

‘Het zelf plaatsen van isolatiemateriaal valt reuze mee’
Aan alle twee de groepen (‘zelf isolatie plaatsen’ en ‘isolatie laten plaatsen’) is gevraagd wat is meegevallen en wat is tegengevallen bij dit isolatieproject. Zo zegt bijna tweederde van de woningeigenaren die de isolatie zelf heeft geplaatst dat het eenvoudig te plaatsen was (63%). Verder geeft 43% aan dat de prijs van het project meeviel en 23% is van mening dat er een duidelijke documentatie of handleiding is verstrekt. Dat het zelf plaatsen van isolatie mee is gevallen, wordt nog eens extra bevestigd doordat driekwart van deze woningeigenaren zegt dat niets is tegengevallen (67%) of niet iets kan bedenken wat is tegengevallen (8%). Als er al iets tegenviel, had dat betrekking op het moeilijke plaatsen (8%) of het advies verkregen bij de handel of bouwmarkt (7%).

Ook laten plaatsen van isolatiemateriaal brengt positieve ervaringen met zich mee
Doordat deze groep het laten plaatsen van isolatie heeft uitbesteed aan een professional, weet een derde (35%) geen zaken te noemen die meegevallen zijn. De meest genoemde ‘meevallers’ bij deze groep zijn de thermische prestaties (isoleert warmte beter dan verwacht: 25%), eenvoud van plaatsen (23%) en het advies van de professional (22%). Dat ook hier weinig negatieve ervaringen zijn geweest, blijkt wel uit het feit dat driekwart van de woningeneigenaren die het isolatiemateriaal heeft laten aanbrengen door een professional, van mening is dat niets is tegengevallen (52%) of dat men geen zaken kon bedenken die tegenvielen (24%).

UPS-isolatie onderzoek

Bron: USP Marketing ConsultancyReacties plaatsen is niet mogelijk.

Sponsors

Nieuws België - dec 27, 2012 16:11 - 4 Reacties

Vastgoedconsument beter beschermd in 2013

Meer In Nieuws België


Nieuws Nederland - apr 8, 2011 15:44 - 0 Reacties

Woningprijzen in Nederland blijven dalen

Meer In Nieuws Nederland


Nieuws Europa en Wereld - sep 5, 2012 10:59 - 0 Reacties

UGL gebruikt nieuwe merknaam voor vastgoeddiensten

Meer In Nieuws Europa en Wereld