Vastgoedplatform

Nieuws Nederland - Gepost op dinsdag, februari 16, 2010 17:14 - Geen reacties

Villa Arena in zwaar weer

16
feb2010

De crisis slaat hard toe in een van de bekendste woonboulevards van Nederland, Villa Arena, in Amsterdam-Zuidoost. De helft van de huurders van het winkelcomplex kan volgens goed ingelichte bronnen de huur niet meer opbrengen. Zij hebben een huurachterstand of bungelen op het randje van faillissement.

Eind vorig jaar bood eigenaar vastgoedmaatschappij Corio de huurders al een korting op de huur, variërend van vijf tot twintig procent, maar zelfs deze noodmaatregel blijkt nu geen soelaas te bieden. Volgens ingewijden staat inmiddels circa 8500 van de in totaal 75000 vierkante meter winkelvloer leeg.

„Tot november waren er 110.000 bezoekers minder dan in dezelfde periode van het jaar ervoor”, zo vertelt een Villa Arena-ondernemer die onlangs de stekker eruit trok. In 2008 bezochten volgens opgave van Corio 1.060.000 mensen Villa Arena. „Maar daar zit dan werkelijk álles bij”, schampert een andere winkelier die zijn zaak op de fles zag gaan. „Van voetbalsupporters die na afloop van een wedstrijd naar binnenlopen tot de mensen die een ijsje komen kopen en het eigen personeel dat via de voordeur naar binnenkomt.”

Een van de woonondernemers die 1500 m2 vloeroppervlak had en het voor gezien houdt, zegt: „Wij betaalden E 129 per vierkante meter, daar kwamen nog energie-, promotie- en reclamekosten bij. In totaal E 167 per vierkante meter. We betaalden E 2,5 ton huur per jaar, dat kwam er echt niet meer uit. We hebben de stekker er maar uit getrokken.”

De bedden- en keukenhandelaren en woninginrichters klagen dat enige verkoop die de afgelopen maand heeft plaatsgevonden, allemaal is veroorzaakt door de uitverkoop. „Maar ja, dan geef je het in feite tegen inkoop weg”, zegt een van hen. „Terwijl de personeels- en energiekosten allemaal doorlopen.”Reacties plaatsen is niet mogelijk.

Sponsors

Nieuws België - dec 27, 2012 16:11 - 4 Reacties

Vastgoedconsument beter beschermd in 2013

Meer In Nieuws België


Nieuws Nederland - apr 8, 2011 15:44 - 0 Reacties

Woningprijzen in Nederland blijven dalen

Meer In Nieuws Nederland


Nieuws Europa en Wereld - sep 5, 2012 10:59 - 0 Reacties

UGL gebruikt nieuwe merknaam voor vastgoeddiensten

Meer In Nieuws Europa en Wereld