Vastgoedplatform

Nieuws Nederland - Gepost op dinsdag, februari 16, 2010 17:15 - Geen reacties

Winstwaarschuwing BAM: nettoresultaat 70 mln lager

16
feb2010

Het nettoresultaat van Koninklijke BAM Groep over 2009 zal naar verwachting € 30 mln bedragen. Dit is € 70 mln lager dan de eerder uitgesproken verwachting van tenminste € 100 mln. Het resultaat wordt negatief beïnvloed door verdere waardevermindering van het vastgoed. Dat heeft BAM vanochtend bekendgemaakt. BAM publiceert 4 maart de volledige cijfers over het verslagjaar 2009.

De raad van bestuur heeft in samenspraak met de nieuwe directie van het Nederlandse vastgoedbedrijf AM additionele waardeverminderingen en voorzieningen voor vastgoedprojecten in Nederland getroffen als gevolg van de aanhoudende slechte vastgoedmarkt. Het betreft in het bijzonder lagere opbrengstverwachtingen voor – vaak complexe – projecten in samenwerking met derden en hogere risicobeoordeling van een deel van de commercieel-vastgoedportefeuille.

Sinds 1 januari 2010 heeft BAM de vastgoedactiviteiten van AM en BAM Vastgoed samengevoegd tot één organisatie onder de naam AM. De integratie verloopt volgens plan, aldus een mededeling van BAM. De organisatie presteert op operationeel niveau conform verwachting, waar het de voornaamste kernactiviteit nieuwbouwwoningen betreft.

Het beleid van het nieuwe AM is primair gericht op gebiedsontwikkeling met klein- en grootschalige duurzame projecten. Het ambitieniveau is aangepast aan de mogelijkheden van de huidige markt.

Bron: ANPReacties plaatsen is niet mogelijk.

Sponsors

Nieuws België - dec 27, 2012 16:11 - 4 Reacties

Vastgoedconsument beter beschermd in 2013

Meer In Nieuws België


Nieuws Nederland - apr 8, 2011 15:44 - 0 Reacties

Woningprijzen in Nederland blijven dalen

Meer In Nieuws Nederland


Nieuws Europa en Wereld - sep 5, 2012 10:59 - 0 Reacties

UGL gebruikt nieuwe merknaam voor vastgoeddiensten

Meer In Nieuws Europa en Wereld