Vastgoedplatform

Nieuws Nederland - Gepost op dinsdag, december 15, 2009 17:30 - Geen reacties

Verschillen in regionale woningmarkten worden snel groter

15
dec2009

De verschillen in de regionale woningmarkten groeien snel. Om lokaal negatieve waardeontwikkeling tegen te gaan, is overheidsingrijpen nodig. `In Rotterdam en Twente zijn de woningmarkten ontspannen. Al valt zeker nog wat aan de kwaliteit te doen`, laat programmadirecteur Bert van Delden van het ministerie van VROM weten.

`In Parkstad Limburg daarentegen moet je drie woningen slopen om er eentje terug te bouwen. Sluis loopt concreet aan tegen waardevermindering. De verschillen groeien snel.` De overheid heeft ten aanzien van de woningmarkt tot nu toe een bijdrage van 500 miljoen geleverd, op een totaal van 30 miljard. Daarmee is Den Haag slechts een bescheiden speler. Wel bemoeit de overheid zich intensief met de woningmarkt via wet- en regelgeving en ondersteuning van vraag en aanbod. Hierbij wordt zowel op aantallen als op kwaliteit gestuurd.

Van Delden verwacht dat door de kredietcrisis de rol van de projectontwikkelaar ingrijpend zal veranderen. Het zal nooit meer zo makkelijk als in het recente verleden zijn om via de banken geld los te krijgen. Ook de rijksoverheid vraagt zich af of de steun aan de woningbouw voortaan niet sterker gedecentraliseerd zal moeten worden.

Bron: bouwenwonen.netReacties plaatsen is niet mogelijk.

Sponsors

Nieuws België - dec 27, 2012 16:11 - 4 Reacties

Vastgoedconsument beter beschermd in 2013

Meer In Nieuws België


Nieuws Nederland - apr 8, 2011 15:44 - 0 Reacties

Woningprijzen in Nederland blijven dalen

Meer In Nieuws Nederland


Nieuws Europa en Wereld - sep 5, 2012 10:59 - 0 Reacties

UGL gebruikt nieuwe merknaam voor vastgoeddiensten

Meer In Nieuws Europa en Wereld