Vastgoedplatform

Nieuws België - Gepost op vrijdag, oktober 30, 2009 14:57 - Geen reacties

Vereniging moet vertrouwen in sector vakantieverhuur herstellen

30
okt2009

Enkele erkende toeristische verhuurkantoren hebben de feitelijke vereniging Alliantie van VakantieVastgoed Aanbieders (AVVA) opgericht. Die vereniging moet ervoor zorgen dat het vertrouwen van de klant in de sector van de vakantieverhuur en verkoop van vakantievastgoed hersteld wordt.

De voorbije zomer werd volgens de initiatiefnemers van AVVA overschaduwd door tal van fraudezaken waarbij onbestaande vakantiewoningen verhuurd werden aan honderden Nederlanders en Vlamingen. Dergelijke wantoestanden en frauduleuze zaken zouden voortaan tot het verleden moeten behoren.

‘Wij willen de duidelijk omlijnde Vlaamse regelgeving onderschrijven en samenwerken met alle overheidsinstellingen die bevoegd zijn voor toeristisch vastgoed of toerisme in het algemeen, in Vlaanderen, Wallonië, Nederland en andere landen’, zegt oprichter Geert De Maerschalck uit Boom.

Potentiële leden zijn alle toeristische verhuurkantoren en reisbureaus die vakantievastgoed aanbieden, maar ook vakantievastgoedmakelaars die zich specifiek richten op de Nederlandstalige markt.

‘Vooral in Spanje, Frankrijk en Italië zijn er honderden Nederlanders en Vlamingen actief als toeristisch verhuurkantoor of vastgoedmakelaar in vakantievastgoed’, zegt De Maerschalck. ‘Dikwijls gaat het om personen die in Nederland of Vlaanderen geen zelfstandig beroep meer mogen uitoefenen omdat ze reeds een faling achter de rug hebben. De wetgeving in die landen is veel minder streng dan bij ons. Wie er een vakantie boekt, is minder zeker dat alles goed zal verlopen.’

Meer informatie op www.avva.travel

Bron: De StandaardReacties plaatsen is niet mogelijk.

Sponsors

Nieuws België - dec 27, 2012 16:11 - 4 Reacties

Vastgoedconsument beter beschermd in 2013

Meer In Nieuws België


Nieuws Nederland - apr 8, 2011 15:44 - 0 Reacties

Woningprijzen in Nederland blijven dalen

Meer In Nieuws Nederland


Nieuws Europa en Wereld - sep 5, 2012 10:59 - 0 Reacties

UGL gebruikt nieuwe merknaam voor vastgoeddiensten

Meer In Nieuws Europa en Wereld