Vastgoedplatform

Nieuws België - Gepost op maandag, februari 8, 2010 15:31 - Geen reacties

Veertig huizen moeten wijken voor bedrijventerrein in Ham

08
feb2010

De Vlaamse regering heeft het licht op groen gezet voor regionaal bedrijventerrein Zwartenhoek aan het Albertkanaal in Ham: 40 gezinnen zullen worden onteigend voor de aanleg van 90 hectare industriegebied. Het gewestelijk ruimtelijk uitvoeringsplan (grup) voor Zwartenhoek is goedgekeurd, nu moet het dossier enkel nog voor advies naar de Raad van State. Dat bericht Het Belang van Limburg.

De Vlaamse overheid wil met ENA (Economisch Netwerk Albertkanaal) zorgen voor bijkomende industrieterreinen langs het water en dus economische groei. Een van de belangrijke locaties in Limburg is Zwartenhoek in Ham: hier is ruimte voor 40 pct watergebonden bedrijven, en 60 pct grotere (vooral logistieke) bedrijven die minstens een halve hectare nodig hebben.

Op voorstel van Vlaams minister Philippe Muyters heeft de Vlaamse regering vrijdag het grup voor dit gebied van 90,2 hectare principieel goedgekeurd: hierdoor is de grond niet langer landbouwzone (en deels woongebied) maar “geschikt voor economische ontwikkeling”. De Raad van State heeft nu nog 30 dagen de tijd om advies te geven. Na de definitieve goedkeuring kan werk gemaakt worden van de 44 onteigeningen: 40 huizen en 4 percelen landbouwgrond.

Bron: Het Laatste NieuwsReacties plaatsen is niet mogelijk.

Sponsors

Nieuws België - dec 27, 2012 16:11 - 4 Reacties

Vastgoedconsument beter beschermd in 2013

Meer In Nieuws België


Nieuws Nederland - apr 8, 2011 15:44 - 0 Reacties

Woningprijzen in Nederland blijven dalen

Meer In Nieuws Nederland


Nieuws Europa en Wereld - sep 5, 2012 10:59 - 0 Reacties

UGL gebruikt nieuwe merknaam voor vastgoeddiensten

Meer In Nieuws Europa en Wereld