Vastgoedplatform

Nieuws België - Gepost op dinsdag, november 30, 2010 9:41 - Geen reacties

Vastgoedsector pleit voor verlaging successierechten

30
nov2010

Het aanbod aan huurwoningen dreigt te verschralen als geen steunmaatregelen komen voor de private huurmarkt. Dat stelt de Confederatie van Immobiliënberoepen van Vlaanderen (CIB), een beroepsvereniging van vastgoedmakelaars, in De Zondag. Er wordt onder meer gepleit voor een gunstigere regeling van de successierechten.

Volgens de vereniging worden verhuurders steeds meer geconfronteerd met problemen als achterstallige betalingen en verwaarlozing. Het gevolg is dat heel wat verhuurders afhaken, luidt het.

“De eigenaars-verhuurders zijn veelal een ouder publiek”, zegt Jan Jassogne, afgevaardigd bestuurder van CIB Vlaanderen. “Die mensen zijn bezig met hun successieplanning en stellen vast dat hun onroerende eigendommen daar niet in passen.”

Het gevolg is dat de woningen op de koopmarkt worden aangeboden en het aanbod op de huurmarkt krimpt. Een verlaging van de successie- en schenkingsrechten kan volgens Jassogne een oplossing bieden. “Wij vragen geen blanco cheque, je mag daar gerust een aantal voorwaarden aan koppelen.”

Bron: HlnReacties plaatsen is niet mogelijk.

Sponsors

Nieuws België - dec 27, 2012 16:11 - 4 Reacties

Vastgoedconsument beter beschermd in 2013

Meer In Nieuws België


Nieuws Nederland - apr 8, 2011 15:44 - 0 Reacties

Woningprijzen in Nederland blijven dalen

Meer In Nieuws Nederland


Nieuws Europa en Wereld - sep 5, 2012 10:59 - 0 Reacties

UGL gebruikt nieuwe merknaam voor vastgoeddiensten

Meer In Nieuws Europa en Wereld