Vastgoedplatform

Nieuws Europa en Wereld - Gepost op dinsdag, november 30, 2010 9:45 - Geen reacties

Chinese vastgoedbubbel doet stadsbestuur Shangai asverstrooiingen op zee subsidiëren

30
nov2010

De Chinese vastgoedbubbel ligt aan de basis van een nieuw en misschien wat ongewoon fenomeen: in plaats van overledenen te begraven zeven diep onder de (dure) grond van miljoenenstad Shangai, kiezen steeds meer Chinezen ervoor om de as van hun dierbaren uit te strooien op zee. Begrafenissen op zee nemen jaarlijks met 10% toe, sinds het stadsbestuur hiervoor 60 dollar subsidie uitbetaalt. De namen van wie op zee wordt begraven worden dan gegeraveerd op een monument bij het oude kerkhof van Binhai. Overledenen krijgen daarbovenop een digitale grafsteen, waar familieleden en vrienden foto’s en een aandenken kunnen posten.

Steeds minder families kunnen zich nog een begraafplaats permitteren in Shangai, nu de prijs daarvan is opgelopen tot meer dan 6.000 dollar per vierkante meter. ‘Zoveel geld hebben we niet,’aldus de familie van een overledene, die er aan toevoegt dat je evenmin een garantie hebt dat je grafsteen er binnen 10 jaar nog zal staan.

‘Hoewel vandaag slechts 2% van alle overledenen op zee worden begraven, zal dit aantal in de toekomst enkel toenemen, vanwege de exorbitante prijzen voor grond én de toenemende focus van de regering op het milieu,’ aldus een lokale begrafenisondernemer.

Bron: expressReacties plaatsen is niet mogelijk.

Sponsors

Nieuws België - dec 27, 2012 16:11 - 4 Reacties

Vastgoedconsument beter beschermd in 2013

Meer In Nieuws België


Nieuws Nederland - apr 8, 2011 15:44 - 0 Reacties

Woningprijzen in Nederland blijven dalen

Meer In Nieuws Nederland


Nieuws Europa en Wereld - sep 5, 2012 10:59 - 0 Reacties

UGL gebruikt nieuwe merknaam voor vastgoeddiensten

Meer In Nieuws Europa en Wereld