Vastgoedplatform

Nieuws België - Gepost op dinsdag, september 28, 2010 10:38 - Geen reacties

Vastgoedsector: nieuwe controles op komst

28
sep2010

De Algemene Directie Controle en Bemiddeling van de Federale Overheidsdienst Economie kondigt nieuwe controles aan in de vastgoedsector.

De controles zullen plaatsvinden vanaf midden oktober 2010 bij de vastgoedmakelaars. Deze keer mogen overtreders zich verwachten aan boetes die kunnen oplopen tot 5.000 euro.

De resultaten van de laatste controles waren onthutsend. Liefst 75 % van de gecontroleerde opdrachten bevatte fouten, tekortkomingen of gebreken.

De aangekondigde controles, midden-oktober, zullen hoogstwaarschijnlijk niet enkel als doel hebben om de opdrachten te controleren maar ook controle op andere aspecten van het beroep waaronder publiciteit, tarieven, advertenties, websites, …

Het Beroepsinstituut van Vastgoedmakelaars wenst te voorkomen dat de sector opnieuw negatief in de pers komt. Daarom werd door het bureau van het BIV beslist om alles in het werk te stellen opdat de vastgoedmakelaar verkoop- en verhuuropdrachten kan gebruiken die conform de wet zijn.

Vanaf vandaag start dan ook een actieplan vanuit het BIV. Dit actieplan houdt in dat het BIV de nodige informatie, ondersteuning en modelovereenkomsten zal ter beschikking stellen aan zijn leden.

Bron: 6minutes.beReacties plaatsen is niet mogelijk.

Sponsors

Nieuws België - dec 27, 2012 16:11 - 4 Reacties

Vastgoedconsument beter beschermd in 2013

Meer In Nieuws België


Nieuws Nederland - apr 8, 2011 15:44 - 0 Reacties

Woningprijzen in Nederland blijven dalen

Meer In Nieuws Nederland


Nieuws Europa en Wereld - sep 5, 2012 10:59 - 0 Reacties

UGL gebruikt nieuwe merknaam voor vastgoeddiensten

Meer In Nieuws Europa en Wereld