Vastgoedplatform

Nieuws Europa en Wereld - Gepost op dinsdag, mei 11, 2010 16:22 - Geen reacties

Vastgoedsector kan zeer duurzaam zijn

11
mei2010

De vastgoedsector is in potentie zeer duurzaam en kan in hoge mate bijdragen aan de reductie van de CO2-emissie. Dit stellen onderzoekers van de Universiteit Maastricht. Volgens de onderzoekers is er namelijk veel ruimte voor verbetering van de energiezuinigheid van de vastgoedsector.

De sector kan dan ook een leidende rol spelen in de reductie van de CO2-uitstoot. Toch worden duurzaamheids- en energiebesparende investeringen maar op beperkte schaal uitgevoerd. Uit een wereldwijde enquête naar de milieuprestaties van institutionele vastgoedfondsen blijkt dat er grote verschillen bestaan in het beleid en de implementatie van milieumaatregelen bij vastgoedbeleggers.

Gemeten naar de zogeheten Vastgoed Milieuprestatie-index blijken vastgoedbeleggers in Australië, Zweden en het Verenigd Koninkrijk dicht in de buurt van de maximaal haalbare score te komen.

Milieuprestaties van met name Amerikaanse beleggers zijn veel zwakker en datzelfde geldt voor beleggers uit Azië en Zuid-Europa. Volgens de onderzoekers is dit niet per se slecht nieuws, maar geeft het aan dat er nog veel ruimte voor waardecreatie zit bij deze beleggers.

Bron: Economisch Statistische BerichtenReacties plaatsen is niet mogelijk.

Sponsors

Nieuws België - dec 27, 2012 16:11 - 4 Reacties

Vastgoedconsument beter beschermd in 2013

Meer In Nieuws België


Nieuws Nederland - apr 8, 2011 15:44 - 0 Reacties

Woningprijzen in Nederland blijven dalen

Meer In Nieuws Nederland


Nieuws Europa en Wereld - sep 5, 2012 10:59 - 0 Reacties

UGL gebruikt nieuwe merknaam voor vastgoeddiensten

Meer In Nieuws Europa en Wereld