Vastgoedplatform

Nieuws Nederland - Gepost op dinsdag, mei 11, 2010 16:26 - Geen reacties

Extra steun voor 13 energiezuinige nieuwbouwprojecten

11
mei2010

Minister Van Middelkoop voor Wonen, Wijken en Integratie heeft dertien nieuwbouwprojecten aangewezen om ervaring op te doen met zeer energiezuinig bouwen. Daarvoor hadden 47 gemeenten een aanvraag ingediend. Een onafhankelijke commissie, bestaande uit projectontwikkelaars, bouwers, woningcorporaties, gemeenten en provincies, heeft de minister een voordracht gedaan. De commissie heeft o.a. gelet op de mate waarin opgedane kennis en ervaringen kunnen worden toegepast in andere nieuwbouwprojecten elders in Nederland.
Minister Van Middelkoop geeft de 13 excellente gebieden maximaal 300.000 euro per project. De projecten krijgen deze subsidie voor de extra proces- en begeleidingskosten die gemoeid zijn met de uitvoering van hun project.

Achterliggend doel van de regeling Excellente gebieden is om, vooruitlopend op het aanscherpen van de EPC-eisen (Energie Prestatie Coëfficiënt) in 2011 en 2015, op grotere schaal ervaring op te doen met zeer energiezuinige, innovatieve nieuwbouw. De EPC-norm geeft inzicht in de energieprestatie van een gebouw.

De vernieuwingen kunnen zowel technisch, organisatorisch of financieel van aard zijn. De aanvragen moesten projecten betreffen waarin minimaal een 25% betere energieprestatie dan wettelijk verplicht volgens de bestaande EPC-eisen wordt gerealiseerd. Opvallend was dat veel aanvragen verder gingen in hun ambitie om energiezuinig te bouwen.

Het is de bedoeling dat alle bouw- en ontwikkelpartijen in Nederland van de opgedane kennis en ervaring kunnen profiteren. Innovatieve technieken en werkzaamheden die bij het ene project succesvol blijken te zijn, kunnen dan makkelijker bij andere projecten worden toegepast. Dat scheelt tijd en geld. Agentschap NL faciliteert het kennis- en leertraject en zal actief contact onderhouden met de excellente gebieden.

Meer informatie: www.excellentegebieden.nl

Bron: Agentschap NLReacties plaatsen is niet mogelijk.

Sponsors

Nieuws België - dec 27, 2012 16:11 - 4 Reacties

Vastgoedconsument beter beschermd in 2013

Meer In Nieuws België


Nieuws Nederland - apr 8, 2011 15:44 - 0 Reacties

Woningprijzen in Nederland blijven dalen

Meer In Nieuws Nederland


Nieuws Europa en Wereld - sep 5, 2012 10:59 - 0 Reacties

UGL gebruikt nieuwe merknaam voor vastgoeddiensten

Meer In Nieuws Europa en Wereld