Vastgoedplatform

Nieuws België - Gepost op donderdag, november 19, 2009 16:55 - Geen reacties

Vastgoedcongres – Vastgoed morgen begint vandaag

19
nov2009

Op vrijdag 20 november e.k. nodigt de Confederatie van Immobiliënberoepen Vlaanderen (CIB) u in Oostende (Kursaal) uit voor haar tiende Vastgoedcongres. Een jubileumcongres dat reflectie hoog in het vaandel draagt en met het thema “Morgen begint vandaag” meteen een boeiend leidmotief naar voren schuift.
Het Vastgoedcongres is de hoogdag voor elke Vlaamse vastgoedprofessional. Naar goede traditie lopen in de voormiddag een ruime reeks van workshops. In de namiddag is er de plenaire slotzitting. En natuurlijk is er voor alle deelnemers een dag lang ruim de tijd om te netwerken met de collega’s uit de brede vastgoedsector.

Naar goede gewoonte ook ditmaal een programma met 2 luiken:

  • Workshops in de voormiddag: keuze uit 12 workshops in 2 series van 6. De congresganger kan dus maximaal aan 2 workshops deelnemen;
  • Debat tijdens de plenaire zitting in de namiddag: nieuwe inzichten, standpunten vanwege de sector, de overheid en de aanverwante actoren over de evolutie van de markt en van de beroepssector. Dit onderdeel wordt afgesloten met een toelichting van het CIB-actieprogramma voor de nabije toekomst.

In de voormiddag: 12 workshops
In de voormiddag staan 12 workshops op het programma (twee reeksen van 6, reeks 1 van 9u30 tot 11u; reeks 2 van 11u45 tot 13u15).

Op de agenda: boeiende infosessies met, naar keuze, een juridische, fiscale of sociale invalshoek. Onderwerpen: marketing, software, energiebewust bouwen, toeristisch vastgoed, huurprijzen, toegankelijkheid van gebouwen, HRM … Elke workshop wordt ingeleid door een (of meerdere) vakdeskundige(n), waarna voldoende tijd is voorzien voor vragen en debat.

Voor een volledig overzicht van inhoud én inleiders van alle workshops: Voor reeks 1 en voor reeks 2

Namiddag: plenaire zitting
De slotzitting van het Vastgoedcongres biedt een rijke pleïade van personen, opinies en debat. De zitting start om 14u30 en loopt tot 17u15.

Openingswoord
Willy Haegens, afgevaardigd bestuurder CIB Vlaanderen

Inleidend referaat door Herman Konings
Trendwatcher Herman Konings start de namiddag met een uitdagend referaat: “De toekomst van het vastgoed is niet van gisteren”.

Met Herman Konings opent de plenaire zitting van het Vastgoedcongres meteen met een klassenbak. Het openingsreferaat van Konings bouwt op gedegen wetenschappelijke analyse, raakt doorheen het verhaal gekruid met een stevige portie visionaire kracht en wordt daarenboven bijzonder beklijvend gebracht.

Herman Konings maakt de deelnemers in geen tijd deelgenoot van de wondere wereld van trends en toekomstverwachtingen. Van wat is en wat vastgoed te wachten staat. In sneltreinvaart volgt een analyse van oorzaken en gevolgen. Met focus op het wonen en het vastgoed.

Drie stevige interviews
An Goovaerts, hoofdredacteur van Trends, spit de analyse van Konings verder uit in interviews met drie sleutelactoren:

  • Ludo Sannen (kabinetschef Vlaams Minister van Wonen Freya Van den Bossche): hoe gaat de Vlaamse regering om met de uitdagingen van morgen? Volstaan de actuele voorstellen (korte termijn) en strategische doelstellingen (de nabije toekomst) die in de steigers staan en zullen ze wel worden gerealiseerd, ook in de huidige crisistijd?
  • Katelijne D’Hauwers (directeur Algemeen Eigenaars- en Mede-eigenaars Syndicaat): kan de private huurmarkt worden gestimuleerd om het dreigende tekort op de huurmarkt op te vangen? Welke oplossingen kunnen de eigenaars bieden en onder welke voorwaarden zijn zij hiertoe bereid?
  • Johan Tackoen (zaakvoerder Limburgse Wooncentrale, oud-voorzitter CIB Vlaanderen en Beroepsinstituut van Vastgoedmakelaars – BIV): zullen de taken van de vastgoedmakelaar morgen grondig dooreen worden geschud? Hoe bereidt de vastgoedmakelaar zich voor op morgen?

Reflectiepanel met vastgoeddeskundigen
De standpunten van de drie sofagasten krijgen zonder twijfel commentaar van het panel:

  • prof. dr. Eric Buyst KU Leuven – Centrum voor Economische Geschiedenis): specialist en mede-auteur van het boek “Naar een aanbodbeleid voor de Vlaamse private huurmarkt”;
  • Jan Jassogne (ondervoorzitter CIB Vlaanderen en voorzitter CIB Nationaal): de vastgoedmakelaar met de ervaring van vele decennia die wekelijks de juiste syndicale accenten legt in het CIB-blad Vastgoedflitsen;
  • Kristien Berkein (lid Directiecomité CIB Vlaanderen en lid Nationale Raad BIV): de geschikte vertolker voor de vastgoedsector.

De paneldiscussie wordt gemodereerd door Véronique Goossens, anker Kanaal Z.

Toespraak Vlaams Minister-president
Vlaams Minister-president Kris Peeters sluit af met een toespraak.

Slottoespraak Luc Machon, voorzitter CIB Vlaanderen
Luc Machon, voorzitter CIB Vlaanderen, tekent op het 10de Vastgoedcongres voor het slotwoord. Hij schuift meteen ook de punten van actie voor CIB Vlaanderen naar voren.

Meer informatie: surf even naar de congreswebsite: www.vastgoedcongres.be

Bron: CIBReacties plaatsen is niet mogelijk.

Sponsors

Nieuws België - dec 27, 2012 16:11 - 4 Reacties

Vastgoedconsument beter beschermd in 2013

Meer In Nieuws België


Nieuws Nederland - apr 8, 2011 15:44 - 0 Reacties

Woningprijzen in Nederland blijven dalen

Meer In Nieuws Nederland


Nieuws Europa en Wereld - sep 5, 2012 10:59 - 0 Reacties

UGL gebruikt nieuwe merknaam voor vastgoeddiensten

Meer In Nieuws Europa en Wereld