Vastgoedplatform

Nieuws België - Gepost op maandag, november 8, 2010 14:45 - Geen reacties

Vanaf 1 december geen bouwvergunning meer voor kleinere werken

08
nov2010

Vanaf 1 december 2010 is voor een aantal kleinere werken geen bouwvergunnign meer nodig. In bepaalde gevallen volstaat het dat de werken worden gemeld aan het gemeentebestuur.

Wie kleine werken wil uitvoeren aan zijn woning zal dat vanaf 1 december op een soepele en eenvoudige manier kunnen doen. Vanaf die datum is het immers niet meer nodig om voor kleinere werken nog een stedenbouwkundige vergunning aan te vragen. Dat zal zo zijn voor werken in de private achtertuin en aan de achterkant van de woning zoals voor een niet-overdekt terras, zwembad of vijver waarvan de oppervlakte maximaal 80 m² bedraagt. In dat geval kan onmiddellijk gestart worden met de werken.

Nieuw is wel dat sommige werken moeten worden gemeld aan de gemeente. Dit betekent dat aan de gemeente alleen maar een korte beschrijving moet gegeven worden van de werken die zullen worden uitgevoerd en dat 20 dagen later automatisch mag gestart worden met de uitvoering ervan. Dan kan bijvoorbeeld voor de aanbouw van een garage of veranda met een maximale oppervlakte van in totaal 40 m².

Een lijst met de werken waarvoor geen vergunning nodig is en een lijst met de werken die alleen maar moeten worden gemeld is terug te vinden op www.ruimtelijkeordening.be.

Bron: Koninklijke Federatie van het Belgisch NotariaatReacties plaatsen is niet mogelijk.

Sponsors

Nieuws België - dec 27, 2012 16:11 - 4 Reacties

Vastgoedconsument beter beschermd in 2013

Meer In Nieuws België


Nieuws Nederland - apr 8, 2011 15:44 - 0 Reacties

Woningprijzen in Nederland blijven dalen

Meer In Nieuws Nederland


Nieuws Europa en Wereld - sep 5, 2012 10:59 - 0 Reacties

UGL gebruikt nieuwe merknaam voor vastgoeddiensten

Meer In Nieuws Europa en Wereld