Vastgoedplatform

Nieuws België - Gepost op donderdag, januari 21, 2010 17:15 - Geen reacties

Van Campenhout wil groene woonzone op locatie Antwerpse gevangenis

21
jan2010

Antwerps schepen voor Stadsontwikkeling en volksvertegenwoordiger Ludo Van Campenhout (Open VLD) dringt op de vooravond van de grote cipierstaking bij de regering aan op de snelle realisatie van een nieuwe Antwerpse gevangenis. “Dan kan de verouderde gevangenis in de Begijnenstraat eindelijk dicht en kan heel die site een stadsontwikkelingsproject met een groene woonzone worden”, zegt Van Campenhout.

De cipiers leggen morgen voor drie dagen het werk neer. “Vooral in Antwerpen is de situatie door de overbevolking schrijnend. Een nieuwe gevangenis en arresthuis die beantwoorden aan de moderne normen zouden eindelijk aan de verzuchtingen tegemoet komen.”

Woonzone
Oorspronkelijk droomde justitie van een nieuwe gevangenis in Puurs, maar die terreinen bleken te zwaar vervuild. Op een vraag van Van Campenhout bevestigt justitieminister Stefaan De Clerck (CD&V) dat nu een site in Beveren in aanmerking komt. Het zou in Beveren wel alleen om cellen voor veroordeelden gaan. Daarom kijken de stad en justitie uit naar een alternatieve locatie om een compleet nieuwe arresthuis te bouwen.

Geldgebrek is geen argument, want de gevangenis pal in het stadscentrum is een lucratief stuk vastgoed. Met de opbrengst van de verkoop kan de nieuwe gevangenis gebouwd worden. “Heel de site van de Begijnenstraat kan dan ontwikkeld worden tot een nieuwe woonzone met veel groen en sportinfrastructuur”, besluit Van Campenhout.

Bron: Het Laatste NieuwsReacties plaatsen is niet mogelijk.

Sponsors

Nieuws België - dec 27, 2012 16:11 - 4 Reacties

Vastgoedconsument beter beschermd in 2013

Meer In Nieuws België


Nieuws Nederland - apr 8, 2011 15:44 - 0 Reacties

Woningprijzen in Nederland blijven dalen

Meer In Nieuws Nederland


Nieuws Europa en Wereld - sep 5, 2012 10:59 - 0 Reacties

UGL gebruikt nieuwe merknaam voor vastgoeddiensten

Meer In Nieuws Europa en Wereld