Vastgoedplatform

Nieuws Nederland - Gepost op woensdag, juli 8, 2009 16:43 - Geen reacties

Topman van Corio verwacht zware jaren

08
jul2009

Topman Gerard Groener van vastgoedbedrijf Corio verwacht dat 2010 en 2011 “zware jaren” worden. “In de vastgoedmarkt heerst optimisme dat midden 2010 de markten aantrekken. Ik zie dat niet gebeuren.”
Groener verwacht geen herstel van de Europese vastgoedmarkt in 2010 door de toenemende werkloosheid en lagere bestedingen van consumenten, zei hij woensdag in een vraaggesprek met het ANP.

Corio, het op een na grootste vastgoedconcern in Nederland, gaat volgens de topman voorzichtiger te werk dan andere bedrijven. “We zien heel veel mogelijkheden, maar de prijsvorming is nog verkeerd. Onze visie over hoe lang en hoe diep deze recessie gaat worden, is minder optimistisch.”

Resultaat

Hij herhaalde de verwachting dat het direct resultaat voor Corio in 2009 ongeveer gelijk zal zijn aan vorig jaar, toen het 204,1 miljoen euro bedroeg. Groener wilde geen verwachting voor Corio uitspreken voor 2010. Voor de Euopese vastgoedmarkt verwacht hij in 2010 en daarna “geen enorme prijsstijgingen en dan ben ik eufemistisch”.

Corio beheert momenteel voor ruim 6 miljard euro aan vastgoed, vooral winkelcentra, in Nederland, Frankrijk, Spanje, Italië en Turkije. Het bedrijf spekte vorige maand de oorlogskas door middel van een aandelenemissie om winkelcentra te kunnen kopen in Spanje en Frankrijk.

Winkelcentra

Vervolgens verwierf het twee weken geleden een winkelcentrum in de Spaanse hoofdstad Madrid. “In Spanje liggen nu verder geen concrete zaken, maar daar ligt wel de opdracht om rond te blijven kijken.”

Corio kijkt verder “nadrukkelijk naar Frankrijk”, aldus Groener. “Frankrijk is de meest sterke markt op dit moment.” Corio is vooralsnog “puur oriënterend” bezig. “Ik verwacht geen aankoop binnen nu en zes maanden.”

Bron: De TelegraafReacties plaatsen is niet mogelijk.

Sponsors

Nieuws België - dec 27, 2012 16:11 - 4 Reacties

Vastgoedconsument beter beschermd in 2013

Meer In Nieuws België


Nieuws Nederland - apr 8, 2011 15:44 - 0 Reacties

Woningprijzen in Nederland blijven dalen

Meer In Nieuws Nederland


Nieuws Europa en Wereld - sep 5, 2012 10:59 - 0 Reacties

UGL gebruikt nieuwe merknaam voor vastgoeddiensten

Meer In Nieuws Europa en Wereld