Vastgoedplatform

Nieuws België - Gepost op woensdag, februari 24, 2010 18:07 - Geen reacties

Tal van misverstanden over hypotheekleningen

24
feb2010

Er bestaan tal van misverstanden over het afsluiten van een hypothecair krediet waardoor leners soms voor pijnlijke fiscale, financiële en juridische verrassingen komen te staan.

Dat blijkt uit een onderzoek dat het onderzoeksbureau Ivox bij 400 Belgen met een dergelijk krediet uitvoerde in opdracht van de Immotheker. Om die misverstanden te vermijden lanceert Immotheker het gratis boek “SOS woonkrediet” (www.immotheker.be)

Zo blijkt bijvoorbeeld dat 76 procent van mening is dat een schuldsaldoverzekering altijd de afbetaling van het saldo van het krediet waarborgt wanneer men overlijdt voor de vervaldag van het krediet. Dit is echter niet per definitief het geval. Het is evenmin zo dat het woonkrediet goedkoper wordt als de spaarrente laag staat of dat een toegestane korting definitief is. Respectievelijk 68 en 61 procent is nochtans die mening toegedaan.

“Velen laten zich bijvoorbeeld leiden door lage rentevoeten zonder te beseffen dat deze hen op lange termijn veel geld kunnen kosten. Wie wil vergelijken moet de totale kost van een woonkrediet in rekening brengen. Zo kunnen bij de modale woonlening de ‘extra’s’ gemakkelijk oplopen tot 20 procent en meer”, aldus John Romain van Immotheker woensdag tijdens de persvoorstelling.

De duurste bijkomende kosten zijn de beschrijfkosten van het krediet en de schuldsaldoverzekering. “Sommige bieden een interessant rentetarief maar compenseren dit door te verplichten bij hen een duurdere schuldsaldoverzekering af te sluiten”.

Bron: TrendsReacties plaatsen is niet mogelijk.

Sponsors

Nieuws België - dec 27, 2012 16:11 - 4 Reacties

Vastgoedconsument beter beschermd in 2013

Meer In Nieuws België


Nieuws Nederland - apr 8, 2011 15:44 - 0 Reacties

Woningprijzen in Nederland blijven dalen

Meer In Nieuws Nederland


Nieuws Europa en Wereld - sep 5, 2012 10:59 - 0 Reacties

UGL gebruikt nieuwe merknaam voor vastgoeddiensten

Meer In Nieuws Europa en Wereld