Vastgoedplatform

Nieuws België - Gepost op woensdag, februari 24, 2010 17:40 - Geen reacties

Overheid vaak te traag bij vergunning voor tuinhuisje, zonnepanelen en veranda

24
feb2010

De overheid neemt vaak een loopje met de termijnen waarin gevolg moet gegeven worden aan een aanvraag voor een stedenbouwkundige vergunning. Test-Aankoop heeft een aantal personen bevraagd die de laatste jaren een stedenbouwkundige vergunning hadden aangevraagd.

Vertraging
Meer dan de helft van de respondenten zei dat de aanvraag met vertraging was behandeld. Voor 15 procent van de ondervraagden betrof het een aanvraag voor kleine werkzaamheden zoals zonnepanelen, veranda, tuinhuisje. De vertraging schommelde tussen enkele dagen en 456 kalenderdagen.

Een kwart had nooit een ontvangstbewijs gekregen, hoewel dat volgens de consumentenorganisatie het eerste is wat de gemeente aan de aanvrager moet bezorgen, “gewoon om te laten weten dat het dossier volledig is of dat er nog stukken ontbreken”.

Willekeur
Veel respondenten hadden het gevoel dat de beslissing willekeurig werd genomen en dat ze tijdens de procedure onvoldoende op de hoogte werden gehouden, zegt de consumentenorganisatie.

Test-Aankoop eist dat de bevoegde regionale ministers erop toezien dat de termijnen strikt worden nageleefd, en dat er sancties worden voorzien in geval de bouwheer schade zou lijden omwille van zeer laattijdige beslissingen.

Test-Aankoop vraagt ook de omkering van het systeem waarbij het gebrek aan beslissing van de gemeente neerkomt op een weigering.

Bron: Het Laatste NieuwsReacties plaatsen is niet mogelijk.

Sponsors

Nieuws België - dec 27, 2012 16:11 - 4 Reacties

Vastgoedconsument beter beschermd in 2013

Meer In Nieuws België


Nieuws Nederland - apr 8, 2011 15:44 - 0 Reacties

Woningprijzen in Nederland blijven dalen

Meer In Nieuws Nederland


Nieuws Europa en Wereld - sep 5, 2012 10:59 - 0 Reacties

UGL gebruikt nieuwe merknaam voor vastgoeddiensten

Meer In Nieuws Europa en Wereld