Vastgoedplatform

Nieuws België - Gepost op dinsdag, januari 27, 2009 10:24 - Geen reacties

Syntra West brengt opleidingen energie en vastgoed onder één dak

27
jan2009

Vormingsinstituut verhuist deze zomer naar nieuwbouw

Syntra West brengt haar twee campussen in Oostende samen. Het gebouw aan de Generaal Jungbluthlaan werd verkocht en wordt vervangen door een nieuwbouw aan de campus in de Zandvoordeschorredijkstraat. Het vormingsinstituut investeert 3,5miljoen euro.

Syntra West werd in 2002 opgericht uit het vormingsinstituut voor kmo’s en biedt gespecialiseerde opleidingen in twintig sectoren aan, zowel in dag- als avondonderwijs. De vzw telt jaarlijks 60.000inschrijvingen en heeft campussen in Brugge, Ieper, Kortrijk, Roeselare, Veurne en Oostende. Het vormingsinstituut heeft daarvoor zo’n 250mensen in vaste dienst en doet een beroep op 3.000lesgevers.

Om de werking in de badstad te optimaliseren, werd gekozen om de twee campussen samen te brengen. Het gebouw aan de Generaal Jungbluthlaan, waar de vastgoedopleidingen plaatsvinden, werd verkocht aan het ministerie van Onderwijs. In de plaats komt er een nieuwbouw aan de tweede campus in de Zandvoordeschorredijkstraat waar de energieopleidingen worden gegeven.

‘Het nieuwe gebouw sluit perfect aan op het huidige gebouw en behelst een oppervlakte van 2.000vierkante meter. Er komen vijftien nieuwe leslokalen, een administratief blok en een nieuwe cafetaria. Achter de nieuwbouw is een parking gereserveerd voor 300wagens. Ook het huidige gebouw, bestaande uit twaalf lokalen, wordt aangepakt en heringericht. De lokalen worden omgevormd tot didactische lokalen en grotere technische ruimtes’, zeggen campusverantwoordelijke Jan Hostyn en marketingdirecteur Chris Jonckheere. Het nieuwbouwproject kost Syntra West 3,5miljoen euro en wordt volledig met eigen middelen betaald. De verhuis is voor deze zomer gepland, zodat beide campussen tegen het nieuw seizoen gecentraliseerd zijn. De officiële opening van het nieuwe gebouw is gepland op 11september. Het gebouw aan de Generaal Jungbluthlaan wordt ingenomen door de Oostendse hotelschool, waardoor het stadsgebouw aan het Leopold III-laan vrijkomt voor een vastgoedproject met woongelegenheden en winkels. Dat project zal wellicht gerealiseerd worden door het autonoom gemeentebedrijf Stadsvernieuwing en past ook in de renovatie van de hele stationsomgeving.

Bron: Het NieuwsbladReacties plaatsen is niet mogelijk.

Sponsors

Nieuws België - dec 27, 2012 16:11 - 4 Reacties

Vastgoedconsument beter beschermd in 2013

Meer In Nieuws België


Nieuws Nederland - apr 8, 2011 15:44 - 0 Reacties

Woningprijzen in Nederland blijven dalen

Meer In Nieuws Nederland


Nieuws Europa en Wereld - sep 5, 2012 10:59 - 0 Reacties

UGL gebruikt nieuwe merknaam voor vastgoeddiensten

Meer In Nieuws Europa en Wereld