Vastgoedplatform

Nieuws Nederland - Gepost op donderdag, januari 28, 2010 18:56 - Geen reacties

Sterke daling transacties hotelvastgoed

28
jan2010

In 2009 werd in totaal circa € 40 miljoen in Nederlands hotelvastgoed geïnvesteerd, zo blijkt uit onderzoek van Cushman&Wakefield Hospitality. In lijn met andere sectoren in het commerciële vastgoed is dit een sterke daling vergeleken met voorgaande jaren. Deze daling wordt met name bepaald door het uitblijven van grootschalige transacties. Er waren het afgelopen jaar nauwelijks grootschalige transacties.

De grootste transactie was de verkoop van het Novotel World Forum in Den Haag door TCN.
C&W Hospitality sluit voor dit jaar een opleving van de hotelvastgoedmarkt niet uit. “De noodzaak om hotelfinancieringen uit tijden van een stijgende markt te herfinancieren zou in komende 12 maanden een opleving in transacties kunnen veroorzaken. Er is een groot aantal vermogende beleggers dat ongeduldig wacht op dergelijke kansen,” aldus Nick Pattie, managing director Cushman & Wakefield Hospitality.
Het nationaliteitsprofiel van beleggers die kopen in Europa is wel aan verandering onderhevig. Amerikaanse beleggers zijn de afgelopen vijf jaar grotendeels weggevallen. Het aandeel van Europese beleggers nam aanzienlijk toe. Britse beleggers deden ook hun voordeel en waren dus veel actiever. Ook verwacht C&W in de toekomst meer activiteit van beleggers uit het Midden-Oosten.

Bron: PropertynlReacties plaatsen is niet mogelijk.

Sponsors

Nieuws België - dec 27, 2012 16:11 - 4 Reacties

Vastgoedconsument beter beschermd in 2013

Meer In Nieuws België


Nieuws Nederland - apr 8, 2011 15:44 - 0 Reacties

Woningprijzen in Nederland blijven dalen

Meer In Nieuws Nederland


Nieuws Europa en Wereld - sep 5, 2012 10:59 - 0 Reacties

UGL gebruikt nieuwe merknaam voor vastgoeddiensten

Meer In Nieuws Europa en Wereld